Sjaak Sleiderink een klasse apart

ENSCHEDE - Sjaak Sleiderink was zondag een klasse apart tijdens het springconcours van RJV De Marke in Enschede. Op de terreinen van het Rutbeek nestelde hij zich in de barrage van het klassiek springen in de klasse Z eerst superieur aan kop met Up to Date. Vervolgens was hij met Take it All nog eens royaal sneller. De tijden van de Denekamper bleken de complete concurrentie te machtig. Sleiderink werd ook winnaar van de Grote Prijs van De Marke.

Net als afgelopen maandag in Tubbergen tijdens de Schröder Masterclass maakte Sjaak Sleiderink dus weer gebruik van Up to Date, het paard van zijn stalgenoot Maximillian Weishaupt. "Die deed mee aan de Duitse kampioenschappen en volgende week is hij op vakantie. Kan ik Up to Date ook mooi meenemen naar de Overijsselse kampioenschappen", gniffelde Sleiderink.   "Het is een erg fijn paard, dus wat mij betreft mag Max nog wel even wegblijven. Tja, en Take it All is natuurlijk sowieso een snel paard."
Voor natuurtalent Sjaak Sleiderink zit de juniorentijd er nu op. Als young rider (tot en met 21 jaar) mag hij binnenkort eventueel met zijn baas Jeroen Dubbeldam mee naar de echt grote concoursen in binnen- en buitenland. "Je moet dan natuurlijk nog wel gevraagd worden, maar ik zie daar erg naar uit", aldus de nuchtere Denekamper.

Nuri Dijks werd met BCC Quasino derde. Phillippe Meijer stuurde zijn Saron, het hoogstspringende Gelderse paard van het land, naar de vierde positie. Susan Bevelsborg deed het na vier weken vakantie voortreffelijk met PBH's Adventure en werd eveneens foutloos vijfde. Ze verwees Maikel Vaanholt met Wooping naar de vijfde plek.
Harrie Wiering was de enige die qua tijd Sleiderink een keer de baas was, maar hij miste de tweede stek omdat hij met Viva la Vie een springfout maakte.

Net als Sjaak Sleiderink beleefde ook Pieter-Martijn de Bruijn een topdag in Enschede. De Tubbergenaar won met Tristan zowel het progressief als het klassiek springen in de klasse ZZ. In het klassiek ging hij Eric ten Cate met Vhamanta en Uriël Taken met Acapulco vooraf, in het progressief sloten Bas van der Aa met Weezer en opnieuw Taken met Acapulco bij hem aan. De zege in de klasse Z progressief ging naar Demi Dijks en Chelsea Z. Steven Veldhuis met Valino en Robert Vos met Distino werden tweede en derde.

Beide M-rubrieken, klassiek en progressief, waren een prooi voor Bart Belshof met de van Lovis Corinth afstammende Luciano.
Jeannete Corbeek kon zich in het klassieke parcours met Silka's Forget me Not opstelllen voor de tweede plaats gevolgd door Pablo Favero met Adorette.

UITSLAGEN

Klasse Z klassiek na barrage
1. Sjaak Sleiderink - Take it All 0-0 42,83
2. Sjaak Sleiderink - Up to Date 0-0 44,30
3. Nuri Dijks - BCC Quasino 0-0 45,03
    
Klasse Z progressief na (ingebouwde) barrage
1. Demi Dijks - Chelsea Z 0-0 32,40
2. Steven Veldhuis - Valino 0-0 32,69
3. Robert Vos - Distino, 0-0 32,72

Klasse ZZ klassiek na barrage
1. Pieter Martijn de Bruin - Tristan, 0-0 44.18
2. Eric ten Cate - Vamantha 0-0 45,36
3. Uriël Taken - Acapulco 0-0 48.95

Klasse ZZ progressief na ingebouwde barrage
1. Pieter Jan de Bruin - Tristan 0-0 34,93
2. Bas van der Aa - Weezer 0-0 38,65
3. Uriël Taken - Acapulco 0-0 40,86

Grote Prijs RJV De Marke (handicap Z/ZZ)
1. Sjaak Sleiderink (Denekamp) - Take it All, 0-0 42,83

Foto: Sjaak Sleiderink met Take it All

Uitslag Zondag
L Springen

M Springen

Z Springen

ZZ Springen

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)