Recorddeelname Twentse Ruiterdagen

SAASVELD - Met meer dan duizend starts in vijf dagen gaan de Twentse Ruiterdagen in Saasveld de drukst bezette editie uit de historie tegemoet. Vanaf woensdag tot en met zondag komen niet alleen alle klassen voor landelijke ruiters aan bod, maar zijn er ook hunterclasses en wordt er - op vrijdag - nationaal gesprongen met de Grote Prijs van Saasveld als apotheose. Die werd vorig jaar gewonnen door Kirsten Rikkert met Ugano.

De bezetting is niet alleen kwantitatief meer dan in orde, het deelnemersveld mag er eveneens zijn. Vrijwel alle topruiters uit de wijde regio hebben ingeschreven voor het door De Bögelscamp georganiseerde evenement in de Ankerhal. Onder hen nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam (onder meer met zijn nieuwe aanwinst BMC Utascha Sfn), de broers Ben en Wim Schröder, Wesley Heijdens, Stéphanie Brugman, Willem Greve, Hendrik Jan Schuttert,  Steven Veldhuis, Gerben Morsink, Marleen Bruggink, Malou Oude Luttikhuis, Henri Stegeman, Hilde Woudstra, Annet Willems, Sjaak Sleiderink, Marleen Bruggink, Bas van der Aa, Bjorn Egberink, Harrie Wiering, Jeanette Corbeek, Anne-Liza Makkinga, Pia en Tom Brinkman, Lindy Stuivenberg, Rom Vermunt, Sander en Vincent Geerink, Merle Tasche, Kim Ophof, Eric ten Cate, Angelique Hoorn, Roelof Bril, Annelies Vorsselmans en Daan en Mareille van Geel. Uit het buitenland komen onder anderen de Egyptische topper Karim El Zoghbi, de Engelsman Thomas Whitaker en enkele bekende grensruiters uit de Duitse Euregio.

In Saasveld is op zaterdag vanaf 15.00 uur de derde kwalificatiewedstrijd van de strijd om de Twente Cup onderdeel van het uitgebreide programma. In de Ankerhal zijn nog negen startbewijzen te vergeven voor de finale, op 10 december in het Hengelose Expo Center.

Startlijsten Twentse Ruiterdagen

Foto Jeroen Dubbeldam van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)
»
ERMELO/NORG – Het KN springen voor ponyruiters van de KNHS in Ermelo leverde zaterdag drie keer goud op voor Twentse deelnemers. De titelstrijd... (27-08-2023)
»
BONHEIDEN – Gert-Jan Bruggink reed zaterdag met zijn negenjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) naar de tweede plaats in de Grote... (26-08-2023)
»
ERMELO – Claudia Morsink had als amazone al heel wat prijzen gepakt, maar een medaille tijdens het NK zat daar tot donderdag nog niet bij. Daar hoeft... (26-08-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
VRAGENDER - Dat Eric ten Cate een snelle, handige en veel winnende ruiter is, was allang bekend. Maar dit outdoorseizoen haalt hij om de haverklap... (19-08-2023)