Recorddeelname Twentse Ruiterdagen

SAASVELD - Met meer dan duizend starts in vijf dagen gaan de Twentse Ruiterdagen in Saasveld de drukst bezette editie uit de historie tegemoet. Vanaf woensdag tot en met zondag komen niet alleen alle klassen voor landelijke ruiters aan bod, maar zijn er ook hunterclasses en wordt er - op vrijdag - nationaal gesprongen met de Grote Prijs van Saasveld als apotheose. Die werd vorig jaar gewonnen door Kirsten Rikkert met Ugano.

De bezetting is niet alleen kwantitatief meer dan in orde, het deelnemersveld mag er eveneens zijn. Vrijwel alle topruiters uit de wijde regio hebben ingeschreven voor het door De Bögelscamp georganiseerde evenement in de Ankerhal. Onder hen nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam (onder meer met zijn nieuwe aanwinst BMC Utascha Sfn), de broers Ben en Wim Schröder, Wesley Heijdens, Stéphanie Brugman, Willem Greve, Hendrik Jan Schuttert,  Steven Veldhuis, Gerben Morsink, Marleen Bruggink, Malou Oude Luttikhuis, Henri Stegeman, Hilde Woudstra, Annet Willems, Sjaak Sleiderink, Marleen Bruggink, Bas van der Aa, Bjorn Egberink, Harrie Wiering, Jeanette Corbeek, Anne-Liza Makkinga, Pia en Tom Brinkman, Lindy Stuivenberg, Rom Vermunt, Sander en Vincent Geerink, Merle Tasche, Kim Ophof, Eric ten Cate, Angelique Hoorn, Roelof Bril, Annelies Vorsselmans en Daan en Mareille van Geel. Uit het buitenland komen onder anderen de Egyptische topper Karim El Zoghbi, de Engelsman Thomas Whitaker en enkele bekende grensruiters uit de Duitse Euregio.

In Saasveld is op zaterdag vanaf 15.00 uur de derde kwalificatiewedstrijd van de strijd om de Twente Cup onderdeel van het uitgebreide programma. In de Ankerhal zijn nog negen startbewijzen te vergeven voor de finale, op 10 december in het Hengelose Expo Center.

Startlijsten Twentse Ruiterdagen

Foto Jeroen Dubbeldam van Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)