ORGANISATIES BENTELO, LATTROP EN LANGEVEEN SLAAN DE HANDEN INEEN

Nieuw: de Twentse Grascompetitie

Vanaf links Stijn Roelink, Anne-Lotte Tijhuis, Eva Geers en Jacques Wilmink kijken uit naar de eerste editie van de Twente Grascompetitie.

De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw initiatief op de springkalender in de regio voor de klassen van 1,00 tot en met 1,35 meter: de Twentse Grascompetitie (TGC).

De eerste editie vindt plaats vanaf zaterdag 27 juli als in Bentelo de eerste selectieronde wordt afgewerkt. De volgende twee zijn in Lattrop (donderdag 1 en vrijdag 2 augustus) en de derde op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Langeveen. Daar vinden op zondag 1 september ook de finales plaats, waarbij in totaal voor ruim 5000 euro aan prijzengeld op het spel staat.

Wie zich wil plaatsen voor de eindstrijd moet aan minimaal twee van de drie selectierondes hebben deelgenomen. Voor wie in alle drie wedstrijden start, tellen de beste twee resultaten mee voor de kwalificatie voor de eindronde. De parcoursen worden ontworpen door achtereenvolgens Jacques Wilmink (Bentelo), Jan Laarhuis (Lattrop) en Jack Meuleman (Langeveen).

Het idee voor de competitie op de graspistes is afkomstig van Edmond Geers, de op Eerste Paasdag van dit jaar op slechts 56-jarige leeftijd plotseling overleden voorzitter van De Molenruiters uit Langeveen (rechts). “We zouden dit samen gaan opzetten”, vertelt Stijn Roelink van De Grensruiters, die samen met Anne-Lotte Tijhuis van de Molenruiters en Jacques Wilmink van de Hagmolenruiters de organisatie van de TGC aanvoert. “We zien deze competitie ook als nagedachtenis aan Edmond.” Diens dochter Eva is enthousiast over het initiatief. “Ik hoop echt dat het goed wordt opgepakt en dat het vooral een sfeervol evenement wordt.”

Gezelligheid voorop
Volgens het organiserende drietal is dat ook de belangrijkste reden om de cyclus in drie bedrijven te houden. Ouderwetse gezelligheid staat voorop. De dit seizoen ijzersterk presterende Hessel Hoekstra heeft zich al ontpopt tot een van de ambassadeurs van de TGC en zijn komst en die van zijn collega’s van Stal Wiefferink aangekondigd.

Opgave voor de competitie is mogelijk via Startlijsten of MijnKNHS bij de organiserende verenigingen (Hagmolenruiters Bentelo, Grensruiters Lattrop en Molenruiters Langeveen).
 

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)