MET COPIN’S BOY WINNARES OVER 1,40 METER BIJ TWENTSE RUITERDAGEN SAASVELD

Lucratief avondje Linda Portychova

Linda Portychova met Copin's Boy tijdens de ereronde.

SAASVELD – Voor Linda Portychova liep de Grote Prijs van Saasveld vrijdag uit op een lucratief avondje. Met haar negenjarige bruine hengst Copin’s Boy (v. Copin de Broy) verdiende ze met haar overwinning 1500 euro.

Als beste amazone van het hoofdnummer mocht de 21-jarige Tsjechische nog ook nog eens als extra prijs een cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst nemen, goed voor een dagarrangement voor twee personen bij B-You Cosmetics.

Linda Portychova was een van de zes van de 25 deelnemers, die in de toprubriek in de Ankerhal mocht uitkomen in de barrage. Britt Schaper was daarin met twee paarden vertegenwoordigd.
Nadat Stijn Roelink met Joyride ook in de extra rondgang foutloos was gebleven en de Italiaan Antonio Giuliano met Kartouche zijn voorbeeld met een iets snellere tijd had gevolgd, dook de Tsjechische bijna drie seconden onder diens chrono. 

Iris Hakvoort slaagde er vervolgens met Helsinki wel in nog eens bijna drie tellen van de leidende tijd af te knabbelen, maar dat ging ten koste van een springfout. Ze werd vijfde. Britt Schaper deed uiteindelijk nog een moedige poging Portychova alsnog te onttronen, maar kwam met In the Air 0,58 seconde tekort voor de zege en werd tweede, voor Giuliano en Roelink. Met Bad Boy eindigde ze als zevende, achter Laura Spekenbrink met Quintero.

Terug na blessure
Voor Linda Portychova betekende de zege veel, ook al omdat Copin’s Boy bewees helemaal terug te zijn na een blessure, die hem deze zomer uit de competitie hield. De hengst, die al ervaring opdeed over 1,50 meter en met zijn amazone in het Tsjechische team uitkwam, onderging ook een lichte operatie. Sinds september werkt hij aan een rentree op hoog niveau. “Eindelijk is hij nu weer zo fit, dat ik het wel kon wagen om een snelle ronde te rijden.  Hij is al snel van zichzelf en ook nog eens erg voorzichtig.” Aldus de gelukkige winnares, die vorig jaar januari als talent via de Rolex Academy drie maanden stage liep bij de BWG Stables van de broers Schröder. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ze daar al in mei 2021 als stalruiter terugkeerde.

“En als het aan mij ligt blijf ik hier nog wel een tijdje”, hoopt ze. “Ik probeer jonge paarden internationaal uit te brengen en ze op te leiden voor het niveau van Grand Prix’. Ik heb het in Tubbergen erg naar mijn zin en geniet er ook van in Nederland te zijn.”

De wedstrijd over 1,30 meter met twee fasen werd een prooi voor Martine Kempkes met Alandria Z. Ze bleef Julius Ehinger met Valdez 1,65 seconde voor. Robert Vos met Canadian Girl Z, Tom Brinkman met Kentucky TN en Lars Wigger met Check Me 4 bezetten in deze volgorde de posities drie tot en met vijf.
Nikki Meenderink won de rubriek over 1,20 met twee fasen op Newyork Grandia Z. Martine Kempes en Julius Ehinger werden nu tweede en derde met respectievelijk Arhaya Z en Corney Z. 

Judith Vermeulen-Vetker en Jesse Berkers deelden de lakens uit in de klasse over 1,20 meter met twee fasen. De Wierdense werd eerste met Naketano WV en vierde met Nino WF, de jonge Lattropper tweede met Lapphira H en derde met Baby W. 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)