ZOE OSTERHOFF EN REMCO BEEN IN DE PRIJZEN IN KRONENBERG

Kristian Johannesson piekt in Neede

Foto Kristian Johannesson met Ebalia © Fototrailer

NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede.
De in Deurningen residerende Zweed won de drie belangrijkste rubrieken van zaterdag, over 1,40 meter met Ebalia en over 1,30 en 1,35 meter met Kid Cloudkicker.

Kristian Johannesson bleef als enige foutloos in de barrage over 1,40 meter, waarin Jurre van Bommel met Geronada B de tweede positie opeiste en Steven Veldhuis met Lingo van de Watermolen derde werd.
Over 1,35 meter troefde Johannesson Steven Veldhuis af, die met Laconique DN tweede en met Lingo van de Watermolen derde werd. Luciano Zandvliet was met Furosa de belangrijkste concurrent van de Zweed over 1,30 meter. Frank Buitenhuis verzekerde zich met Kaiserin van de derde positie en verwees Steven Veldhuis met Connect en Jurre van Bommel met Jelle-S naar de plekken vier en vijf. 
Een dag eerder greep Stef Veldhuis met Lilexta Li de winst over deze hoogte, voor Kees Greve met onder het Zadel Kees W.

Frank Buitenhuis was zaterdag met De Reygers Mory de sterkste over 1,20 meter, voor Pia-Luise Steggink met St. Luise Emaire en Kees Greve met Marline. Ties Rothstegge besliste deze klasse op vrijdag in zijn voordeel met Moon BS. Livv Arink met Lunamona  en Vincent Geerink met Madagaskar sloten als tweede en derde aan.

Over 1,10 meter werd Kristian Johannesson met Jersey Girl zaterdag alleen afgetroefd door een superieure Rossumse amazone Pia-Luise Steggink met License to Jump Minka. Steggink pakte ook de derde prijs mee met Nelson Pessoa. Vrijdag vormden Anouk Kempers met Roxette van ’t Eigenlo, Roos Wevers met Dynamite TN en Ties Rothstegge met Jethro-S op dit niveau in deze volgorde de top drie.

De twee rubrieken over 1,00 meter op stijl kenden winnaars, die met 85 punten veel te sterk waren voor de rest van het veld. Vrijdag deelde Pia Blaauwgeers de lakens uit met Odylle Minka P en tekenden Mayke Rexwinkel met Mathpower G (80) en Daan Veldhuis met Nassaugravin (79) voor de tweede en derde prijs. Maurie Slagman nam zaterdag met Haily Fairy royaal afstand van Willemijn de Poel met Let’s Go Lucky (73).

Zoe Osterhoff en Remco Been
Zoe Osterhoff legde vrijdag in Kronenberg met haar dertienjarige schimmelruin It’s a Miracle (v. Dakar) beslag op de derde stek in een rubriek over 1,45 meter op tijd. Remco Been reed op de accommodatie van De Peelbergen meerdere keren de top tien binnen. Zijn beste resultaat was de vierde plaats op vrijdag in een proef over 1,45 meter tegen de klok met de elfjarige bruine merrie Bridgetown (v. Big Star Jr K Z).

Met de negen jaar oude bruine ruin Jasper (v. Cidane) eindigde B een zaterdag als vijfde en vrijdag als negende over 1,40 meter met twee fasen. In rubrieken voor jonge paarden reed Remco Been met de zesjarige bruine ruin Mercurius op parcoursen over 1,20 meter naar een zevende en twee keer naar een zevende plaats.

Meer Springen

»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)
»
ERMELO/NORG – Het KN springen voor ponyruiters van de KNHS in Ermelo leverde zaterdag drie keer goud op voor Twentse deelnemers. De titelstrijd... (27-08-2023)
»
BONHEIDEN – Gert-Jan Bruggink reed zaterdag met zijn negenjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) naar de tweede plaats in de Grote... (26-08-2023)
»
ERMELO – Claudia Morsink had als amazone al heel wat prijzen gepakt, maar een medaille tijdens het NK zat daar tot donderdag nog niet bij. Daar hoeft... (26-08-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
VRAGENDER - Dat Eric ten Cate een snelle, handige en veel winnende ruiter is, was allang bekend. Maar dit outdoorseizoen haalt hij om de haverklap... (19-08-2023)