AMAZONE UIT DE LUTTE STERKSTE IN SLOTRUBRIEK NATIONAAL INDOOR SALLAND

Knappe zege Jennifer Munsterhuis

Jennifer Munsterhuis met Hurricane M op archieffoto

MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar elfjarige merrie Hurricane M (v. Verdi TN) troefde ze de complete concurrentie af.

Ook de ervaren ruiters Pim Mulder met Ibylle en Robert Vos met Cadillac Z (v. Carrera VDL) moesten hun meerdere erkennen in de amazone uit De Lutte. Ashley Spiele-te Wierik mocht met Lady Rubertha als vierde aansluiten voor de prijsuitreiking.

Amber van Marle haalde donderdag met Kansas de tweede prijs af na de rubriek over 1,35 meter. Over dezelfde hoogte reed Gerben Morsink dinsdag naar plek vijf met Colina Z.

In de rubriek over 1,30 meter legde Hessel Hoekstra vrijdag met Arhaya Z beslag op de derde plaats. Hij moest voorrang verlenen aan Renata Beuving met Kadanz en Job Oldenziel met It’s Me. Sven Peters werd vierde met Channel, Vasco Campana vijfde met Haifa. Op een zelfde parcours eindigde Josta van Straaten dinsdag als vierde met Lichelle-S.

Vasco Campana zegevierde vrijdag met Imperia over 1,20 meter. Sven Peters nam de derde positie voor zijn rekening. Judith Vermeulen-Vetker was in eenzelfde proef succesvol op donderdag. Ze won met Notre Dame WV, voor Joanne Wes met De Reygers Mory. 

Ook vader Munsterhuis
Ook Jochen, de vader van Jennifer MunsterJochen, pakte een overwinning in manege Bartels. Hij won donderdag de winst over 1,10 meter op Enzo Ferrari. Colin Zwartjens bleef met Galatea in de strijd om de tweede plek Judith Vermeulen-Vetker en Notre Dame WV voor. 
Koen Westendorp ging een dag eerder met Nolevus foutloos als tweede over deze hoogte, achter Jan Diepman met No-Time.

In de rubrieken over 1,00 meter was er een tweede plaats voor Remco van Dijke met Otis op donderdag (77,5 stijlpunt), en waren er derde plekken voor Annet Wassink met Toronto Dingeshof Z en Jip Ottes (ex aequo op woensdag met 78 punten) en Aniek ter Harmsel met Eleveld SB Z (76).
 

Meer Springen

»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Marriët Smit-Hoekstra was vrijdag de absolute uitblinker op de derde dag van Indoor Wierden. De amazone uit het Friese Mildam won twee van... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Willem Greve was donderdag de enige ruiter uit de regio die erin slaagde een plekje bij de eerste drie te bemachtigen in de toprubrieken... (03-11-2023)
»
ALBERGEN – Conor Drain heeft afscheid moeten nemen van de tienjarige Imagine (v. Cassini Gold x Lord Z). De schimmelruin staat nu op stal bij Eric... (30-10-2023)
»
DENEKAMP – De zege in de 27ste editie van het masterspringen tijdens Euregio Outdoor Denekamp was vrijdag voor Noëlle Klokman met Ugano Z (v.... (30-10-2023)
»
LEEUWARDEN – De Grote Prijs van Indoor Friesland kreeg met Jeroen Dubbeldam de gedroomde winnaar. De meervoudig internationaal kampioen uit Weerselo... (29-10-2023)