VAN 30 MEI TOT EN MET 2 JUNI BIJ DE STERRUITERS AAN DE ONLANDSWEG

Jumping Haaksbergen voor elk niveau

Lokaal favoriet Steven Veldhuis, hier met Blom's Lorado O.

HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs over 1,45 meter. Het springfestijn aan de Onlandsweg begint op donderdag met een fokkerijdag en kent een sportief hoogtepunt op zaterdagmiddag als de hoofdrubriek geprogrammeerd staat.

“Wij houden dit evenement als echte liefhebbers van de springsport en willen dat publiek en deelnemers mooie dagen beleven.” Aan het woord is Bart Belshof, bestuurslid van de Sterruiters en één van de drijvende krachten achter het ambitieuze evenement Jumping Haaksbergen. “Wij organiseren dit als team van vrijwilligers voor alle liefhebbers van de springsport, van laag tot hoog. Omdat er een gebrek aan startmogelijkheden is voor ruiters op het niveau van 1,40 en 1,50 meter hebben we speciaal voor hun een 1,40 meter op vrijdag en de Grote Prijs over 1,45 meter op zaterdag geprogrammeerd. Met een parcoursbouwer die garant staat voor geweldige sport.”
Belshof heeft het over Marco de Jong, die tijdens het CSI Eindhoven samen met de topontwerper Rafael Suarez nog tekende voor de parcoursen.

Dubbelrol Roelof Bril
Jumping Haaksbergen kan zich verheugen op een sterk deelnemersveld, met toppers als Eric ten Cate, lokaal favoriet Steven Veldhuis, Josta van Straaten, Remco Been en Roelof Bril. Die laatste komt op donderdag al in actie als hij samen met Wim Schröder de jonge springpaarden beoordeelt op stijl en de manier van springen en het bijbehorende commentaar levert. Dekstation De Watermolen zorgt op deze interessante fokkerijdag voor mooie prijzen voor de fokkers van de winnende paarden.

Meedenken met ruiters
“We hebben geprobeerd mee te denken met de ruiters”, vertelt Bart Belshof. “Zo kunnen ze paarden voor verschillende niveaus meenemen en hebben we niet alleen rubrieken direct op tijd of met twee  fasen, maar ook wedstrijden met een barrage achteraf. Zo blijft er balans in het programma.”

Het sportieve hoogtepunt is dus de strijd om Grote Prijs op zaterdagmiddag 1 juni. Dan ligt 2000 euro klaar voor de winnaar. Op de slotdag van Jumping Haaksbergen is het enorme springterrein met all-weatherbodem aan de Onlandsweg in Haaksbergen het domein van de ponycombinaties en de ruiters die 80, 90 en 100 cm hoog genoeg vinden.

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)