ZEGES IN GROTE PRIJS OVER 1,45 METER EN TWEE KEER OVER 1,35 METER

Hoofdrol Remco Been in Haaksbergen

Remco Been met Lucy T. Onder Vincent Geerink met Gelster. Foto's © Marjon Hoen.

HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste rubrieken over 1,45 en 1,35 meter en zette vrijdag al de wedstrijd over 1,35 meter naar zijn hand.

Met de achtjarige vosmerrie Lucy T (v. Comme in Faut) bleek Remco Been niet te kloppen in de Grote Prijs over 1,45 meter, die hij met een voordelige marge van 0,51 seconde op nummer twee Emma Spanko met Longines EB in zijn voordeel besliste. Peter Olthof eiste met Juwel SFN de derde plek op, voor de eveneens foutloze nummers vier en vijf Steven Veldhuis met Blom’s Larado en Niels Brussen met Corliath. Britt ter Harmsel reed met Kitile Horta EB naar de zevende plaats en Eric ten Cate werd negende met Lunette van de Marijenhoeve.

Eerder op de dag bleek Been met Bridgetown Z ook al de sterkste over 1,35 meter met twee fasen, waarin Lars Schroder hem met Colando 21 het best partij gaf. Isabelle Appelboom pakte met Installera Balia RS de derde positie, voor Harrie Wiering met Remus de Muze en Eric ten Cate met Jr. RAG.

Vrijdag zegevierde Remco over deze hoogte met Cookie T, voor Vincent Geerink met Gelster. Tessa Delger eindigde als derde met Melodie V. Remco Been pakte ook nog de vierde prijs mee met Lucy T en Lars Schröder mocht als nummer vijf naar de prijsuitreiking met Colando 21.

Heel leuk concours
Remco Been kijkt uiteraard met veel plezier terug op zijn optreden in Haaksbergen. “Het is natuurlijk meestal wel plezierig als je wint, maar het was ook gewoon een heel leuk concours. Het was jammer dat het donderdag door de regen in het water viel, maar de organisatie heeft er echt alles aan gedaan om het ons als ruiters en het publiek naar de zin te maken.”

Nadat hij afscheid nam van de nu van zijn pensioen genietende Holland van de Bisschop is Lucy T een van de potentiële opvolgers van zijn voormalige topper. Ik moet daardoor even een stapje terug doen, maar ben ervan overtuigd dat ik straks na het opbouwen van een paar jonge paarden sterker terug kom. Lucy is er daar een van. Ze is heel talentvol en er al goed in om nul te springen. Dat deed ze in Ermelo ook al bij haar debuut in de Grote Prijs op twee sterrenniveau, waarin ze elfde werd.”  

Vincent Geerink
In de rubriek over 1,40 meter van vrijdag was de volgorde van de nummers een en twee andersom. Toen zegevierde Vincent Geerink met Gelster en bleef de ruiter uit het Gelderse Gelselaar Remco Been met Jasper precies 0,07 seconde voor. Daphne van der Schaar werd met Iceman VDS op ruim vier seconden van het beste tweetal derde. De plaatsen vier en vijf waren voor Kars Bonhof met Dorian Grey TN Z en Albert Nijhof met MVH Kingston.

Joel Lustenberger trok zaterdag met Nairobi de winst naar zich toe over 1,30 meter met ingebouwde barrage. Hij werd gevolgd door Vasco Campana met Haifa, Eric ten Cate met Mistral van Slabroek, Gert Jan Heinen met Goliath en Roderick van den Engh met No Cider TD.ci

De winst over 1,30 meter werd vrijdag opgeëist door Valeria Gineva met Gladiator, voor Albert Nijhof met MVH Easington. Celine Friess klasseerde zich als derde. Remco Been met Athina Z en Steven Veldhuis met Laconique maakten de top vijf vol. 

Emma Spanko was zaterdag met Adonis vd Nosahoeve veruit de snelste foutloze deelnemer over 1,20 meter met ingebouwde barrage. Joel Lustenberger bleef met Chaccocini nog het dichtst in haar buurt en Wesley ter Harmsel reed naar de derde plaats met Niaima.

Eerste en tweede
Eric ten Cate toonde zich superieur in de rubriek over 1,20 meter van vrijdag. Met Luna RAG werd hij eerste en met Métrix J tweede. Ester Damman-Blekkink was op afstand ‘best of the rest’ met Touch of  Orange Z. 

Lustenberger tekende zaterdag met Chaccocini ook al voor de eerste prijs na de rubriek over 1,10 meter met twee fasen. Toen ontpopten Isabel Starke met Orani Li en Reinske Anzarouti met Oilily Lady Smh zich als zijn belangrijkste concurrenten. 

De wedstrijd over 1,10 meter ging vrijdag naar Lars Maathuis met Nino. Charlotte van Loon met Evaniki en Remco Been met Oberon E. konden de ruiter uit Geesteren het best volgen.

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)