TWEEDE EN ACHTSTE OP DONDERDAG TIJDENS CSI OMMEN

Hessel Hoekstra twee keer in top tien

Hessel Hoekstra met Comthago

OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL Legodermus Pp (v. Harley) werd hij tweede over 1,40 meter met twee fasen. Over 1,50 meter op tijd volgde met de tienjarige bruine hengst Comthago VDL een achtste plek.

In die laatste proef mocht Bas van der Aa met de dertien jaar oude vosruin Gaen (v. Quintago I) de zesde prijs afhalen. De zege was voor Simon McCarthy met Narcotique vh Dingeshof. 

Gert-Jan Bruggink
Gert-Jan Bruggink reed naar een mooie vijfde positie over 1,45 meter op tijd met de tienjarige vosruin Surprising Dream SHO Z (v. Stakkato). Direct achter hem liet Conor Drain zich met de even oude bruine merrie Jasmin (v. Durango VDL) als zesde in de uitslag noteren. Annelies Vorsselmans werd negende met de negenjarige bruine merrie C. Kulottie N Z (v. Comme il Faut 5). Kevin Jochems won met Kylie Vj. 

In de rubriek over 1,40 meter met twee fasen was Pim Mulder met de tienjarige schimmelruin Jagger Srk 0,08 seconde sneller dan Hessel Hoekstra. Eric ten Cate reed met de tienjarige bruine ruin Jr RAG (v. Voltaire Pref.) naar de derde plaats. Hendrik-Jan Schuttert pakte op eigen terrein de vijfde prijs mee met de negenjarige bruine merrie High Energie Vk Z (v. Heineken VK) en werd op de voet gevolgd door nummer zes Gerben Morsink met de tienjarige vosmerrie Colina Z (v. Ingmar).

Robert Vos eindigde met de achtjarige bruine hengst Lay Out (v. Verdi TN) als negende in de rubriek over 1,35 meter op tijd. Ismail Osama el Borai won met Incredible Z. Over 1,30 meter op tijd was Quinten ter Harmsel goede voor de achtste plek met de dertienjarige bruine ruin Geronimo (v. Carthino Z). Hendrik-Jan Schuttert completeerde de top tien met de acht jaar oude bruine merrie Lightning (v. Kannan).

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)