FRAAIE TRIOMF MET TWAALFJARIGE RUIN ACUERO IN CSI2* DE AZELHOF

GP Lier voor Annelies Vorsselmans

Foto Annelies Vorsselmans met Acuero © www.digishots.nl

LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige donkerbruine vosruin Acuero (v. v. Acorado) was ze 0,82 sneller dan Oliver Lazarus met Butterfly Ennemmel in de barrage van de wedstrijd over 1,45 meter.

De in Weerselo woonachtige Annelies Vorsselmans klopte elf concurrenten in de extra omloop. De Duitser Tim Riesekamp-Goedeking eindigde als derde met IB Ventago. Frank Schuttert gaf in de barrage maar éénhonderdste seconde toe op Vorsselmans, maar maakte een springfout op de laatste hindernis, waardoor hem met de negen jaar oude schimmelhengst ‘slechts’ de vijfde plaats restte.

Acuero vertoeft al een jaar of drie op stal De Sjiem in Weerselo. De ruin is eigendom van de Peruviaan Alonso Valdez Prado, die geregeld uit zijn land overkomt om zich te laten coachen door Jeroen Dubbeldam. “Het laatste jaar had hij het nogal druk met zijn zaak, waardoor ik hem, net als vier andere paarden van hem, regelmatiger heb kunnen rijden en mee kan nemen naar wedstrijden”, aldus Annelies Vorsselmans.

Volgens de Belgische is Acuero, donderdag al goed voor de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grote Prijs, “een snel en ook voorzichtig paard met een prima instelling. Het is een echt wedstrijdpaard, waarmee ik al heel mooie momenten heb mogen beleven. Zo wonnen we afgelopen zomer de finale van de Medium Tour bij Outdoor Gelderland in Vragender en waren we al derde in de drie sterren Grote Prijs van Donaueschingen. Hij zit er ook met Alonso regelmatig vooraan bij en is erg betrouwbaar.”

Mooi groepje
Annelies Vorsselmans is uiterst tevreden met het wedstrijdmateriaal waarover ze momenteel kan beschikken. “Ik heb nu een heel mooi groepje paarden bij elkaar, waarmee ik nog zoveel mogelijk mooie wedstrijden hoop te rijden. Zelf hoop ik als amazonedoor te groeien. Het is wel zo dat de paarden die ik rijd meestal worden verkocht en dat daar passende klanten voor worden gezocht of dat die zichzelf melden. In elk geval hebben we pas al mooie concoursen gehad in Leeuwarden en Maastricht en gaan we volgende week naar Rouen.”

Partner Jeroen Dubbeldam was afgelopen weekend ook van de partij in Lier. Voor hem was het weer zijn eerste internationale wedstrijd na maandenlange afwezigheid na een operatie aan een schouder.
“Hij reed mooie rondjes, het begin is weer gemaakt.”

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)