Goud voor Joey Lansink en Stef Bos

ERMELO – De nationale ponykampioenschappen in Ermelo hebben Twente zaterdag twee gouden, drie zilveren en een bronzen medaille opgeleverd. Joey Lansink uit Haaksbergen won met Jack zijn eerste titel en het was meteen de belangrijkste, die in de klasse ZZ. Stef Bos uit Denekamp verschalkte met Taxi ZB de concurrentie met winst in de klasse M. Femke Hesselink uit Oud Ootmarsum werd hier op 0,18 seconde tweede met Black Lady.

De andere tweede plaaten waren voor Carolien Teggeler uit De Lutte met Bon Jovi in de klasse Z en voor Ties Rothstegge uit Weerselo met Twinsy in de klasse L (AB). Joost Zwienenberg uit Markelo greep het brons in de klasse L, categorie C.
   

In klasse ZZ (categorie DE) bleven dertien combinaties foutloos in de eerste manche. Na de tweede ronde haalden daarvan negen de barrage. Joey Lansink kwam met Jack (v. Kantje’s Ronaldo) als tweede in de ring en zette een scherpe tijd neer van 32,82 seconden. Titelverdedigster Megan Laseur (Soest) moest als nummer twee bijna een seconde toegeven op Lansink. Qua leeftijd kan de vijftienjarige kampioen blijven ponyrijden, maar hij is de pony’s ontgroeid. “Jack is negen. Ik heb hem als driejarige gekregen en zelf opgeleid. De laatste tijd gaat het heel erg goed. We hebben allebei meer ervaring gekregen, maar jammer genoeg gaat nu de lengte spelen.”

Joey Lansink is al overgestapt naar de paarden. “Ik rijd jonge paarden en drie concourspaarden bij Jan Greve. Ik wil wel verder in de paarden, maar ga ook een vak leren. Ik zit op het VMBO-T.” Lansink traint bij Rob Besselink en Marika Overgoor.

De strijd in de klasse M-DE werd een herhaling van de Overijsselse kampioenschappen. Toen bleven Femke Hesselink (Oud-Ootmarsum) en de kleine vuurvreter Black Lady (v. Jasper) Stef Bos (Denekamp) en zijn E-pony Taxi ZB (v. Karandasj) eenhonderdste van een seconde voor. Toen de twaalfjarige Hesselink opnieuw de snelste was in de barrage wist Bos wat hem te doen stond. “Het barrageparcours lag ons wel, met alle wendingen en Taxi maakt niet zo snel een fout. Ik dacht: laat ik er maar voor gaan en dan hopen dat het goed komt. Het kwam goed.”

Eindelijk, want eerder was Bos met Taxi al tweede en vijfde in Ermelo.

FOTO: Joey Lansink met Jack

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)