THIJMEN VOS DERDE MET JUNIOREN IN NATIONS CUP VEENINGEN

Goud IJland met young riders

Foto Nederlands team young riders met in het midden Mart IJland © Hans Khoe

VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag in Veeningen werden verreden. Bij de young riders pakte het Nederlandse team een glanzende overwinning en bij de junioren werd een prima derde plaats behaald.

De beide bondscoaches, Edwin Hoogenraat bij de junioren en Vincent Voorn bij de young riders, waren vol lof over hun teams. Tot groot enthousiasme van het talrijke publiek pakte  Nederland bij de young riders de eerste plaats. Het viertal met Finn Boerekamp, Fleur Holleman, Emma Bocken en Mart IJland maakte geen grote fouten en hield het Duitse en Zweedse team achter zich. Emma Bocken bleef in beide ronden foutloos. Finn Boerekamp liet twee balken vallen in de eerste ronde, maar dat resultaat mocht geschrapt worden. 

In de tweede ronde herstelde hij zich prima, met alleen twee strafpunten voor tijdsoverschrijding. Ook de vijf strafpunten die Mart IJland in de laatste ronde aan de broek kreeg mochten worden weggestreept. Hij had in de eerste ronde één strafpunt. Fleur Holleman kreeg in beide manches vier strafpunten. Met een totaal van veertien strafpunten mocht Nederland op de hoogste trede van het ereschavot klimmen. Duitsland liet als tweede zestien strafpunten aantekenen en Zweden werd derde met eveneens zestien strafpunten.

Ook bij de Nations Cup voor junioren leek Nederland af te stevenen op de winst. Alle ruiters bleven in de eerste ronde zonder fouten. In de tweede ronde liet Thijmen Vos met Cadillac Z op de laatste hindernis een balkje vallen. De na hem komende Nick Nanning maakte geen fout, maar ook Nederlands kampioen young riders Siebe Leemans kon de nul niet houden. 

Wel een podiumplaats
Gelukkig bleef het bij één balk. Er rustte dus een zware last op de schouders van Yves Willems. Hij ging prima rond, maar halverwege het parcours kwam hij met Highway iets verkeerd uit en dat werd direct afgestraft met een vallende balk. Weg eerste plaats, maar Nederland greep wel een podiumplaats: de derde.

Een plek overigens waar Edwin Hoogenraat tevreden mee was. “Ze hebben prima gereden. Dat het in de laatste rit dan even niet optimaal gaat, kan gebeuren. Het team heeft prima gepresteerd en hier zit veel talent in”, aldus de bondscoach.

Slowakije
Bij het concours in het Slowaakse Samorin reed Sander Geerink met de achtjarige merrie Laretto op het parcours over 1,45 meter op tijd naar de vijfde plaats. Luciano Zandvliet werd met de elfjarige Issey achtste over 1,30 meter.

Onderste foto: de junioren met links Thijmen Vos © Fred Lubbers.

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)