MET MERRIE COLINA Z ALS SLOTRUITER DE BESTE IN NIJWA GROTE PRIJS VAN WIERDEN

Gerben Morsink lacht het laatst 

Gerben Morsink passeert de finish van de Nijwa Grote Prijs met Colina Z.

WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor Wierden slaagde de Enschedeër er op de rug van de negenjarige vosmerrie Colina Z (v. Ingmar) in Marriët Smit-Hoekstra op Duco Z alsnog van de eerste plaats af te houden.

De spanning in de hoofdrubriek in Wierden bleef tot het laatste moment bewaard. Het verschil tussen de nummers één en twee bedroeg uiteindelijk slechts 0,06 seconde in het voordeel van Morsink, die daarmee de hoofdprijs van 2000 euro mee naar huis mocht nemen. Een minimale marge, nadat de winnaar in het eerste deel van het traject een aardige voorsprong op zijn enige echte concurrente had opgebouwd.

Extra voorzichtig
“Het laatste stuk heb ik het wat rustiger aangedaan, omdat ik foutloos wilde blijven en die gok heeft gelukkig goed uitgepakt. Het was een spannende strijd, waarin echt hard werd gereden”, vond een breed lachende Gerben Morsink. “Colina is een extra voorzichtige merrie die alles erin heeft. Ze maakte alleen een wat langere opleiding door voor ik haar over 1,40 meter en hoger kon inzetten, maar het is natuurlijk hartstikke leuk dat ze nu zo goed begint mee te doen.”

Dat van de 32 deelnemers er slechts zeven in slaagden het selectieve parcours van Rens Wondergem zonder mankeren te slechten, leek aanvankelijk een utopie. Van de eerste elf starters bleven er namelijk al vijf foutloos. Maar naarmate de strijd vorderde, bleek de opgave aanzienlijk lastiger dan velen inschatten. Alleen Amke Bekhuis met de negenjarige bruine ruin Jamal EB, die netjes vijfde werd, slaagde er buiten Gerben Morsink om nog in zich bij de kandidaten voor de zege te voegen.

Opvolger Remco Been
In de extra rondgang vergaloppeerde favoriet Abdullah Al Sharbatly zich met Atome des Etisses al op de eerste hindernis en reed hij ook nog eens een verkeerd parcours. Hij werd zevende. In de volgende rit stelde Marriët Smit-Hoekstra, die in Wierden grossierde in prijzen, nadrukkelijk haar kandidatuur voor de overwinning met Duco Z. Maar een herhaling van de winst in het Championat van een dag eerder zat er voor de combinatie uit Friesland niet in. Gerben Morsink was net snel genoeg om de opvolger te worden van de dit keer afwezige Remco Been, die een jaar geleden de hoofdrubriek in Wierden op zijn naam bracht.

Vincent Geerink
Vincent Geerink eiste de derde plek op met de dertienjarige vosruin Fifty Fifty (v. Zirocco Bleu). Britt ter Hamsel nestelde zich verrassend en knap op de vierde positie na twee foutloze rondjes met de even oude bruine merrie Kitile Horta EB (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de vijfde prijs was ondanks een springfout dus voor Amke Bekhuis met haar negenjarige bruine ruin Jamal EB. Hessel Hoekstra tekende voor de zesde prijs met de donkerbruine merrie Kosalottie W (v. Chaman).

De achtste tot en met tiende plaats waren voor achtereenvolgens Gerben Morsink met de negenjarige vosmerrie Carina Z (v. Carthino Z), Pim Mulder met I am a Rebel S en Willem Greve met zijn achtjarige bruine merrie Kyra (v. Grand Slam VDL).

Stijn Roelink was op de vierde plaats met de zevenjarige zwarte ruin Diamond (v. Dominator Z) de beste Twentenaar in de rubriek over 1,35 meter met barrage. Pim Mulder en Berber Dijkman verdeelden de overige posities tot en met plek vijf. Mulder won met de merrie Ibylle en werd derde met der hengst Laptop. Dijkman nam de tweede positie in met de ruin Carturo 2 en de vijfde met Loeki. Wesley ter Harmsel claimde de zesde en zevende prijs met respectievelijk de zevenjarige bruine merrie Lareusa S (v. Toulon) en de een jaar oudere bruine merrie Kind of Special J (v. Grand Slam VDL). Robert Vos stuurde Helsinki VDO naar de negende stek.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra (rechts) was met Arhaya Z vijftig concurrenten de baas over 1,30 meter met barrage. De volgende plaatsen waren voor achtereenvolgens Marriët Smit-Hoekstra met Lemonade TN, Dennis van den Brink met Luuketoulon Defony Bo, Lysanne Kruizinga met Larusa H en Doron Kuipers met Qio vh Oosthof.

Smit-Hoekstra pakte ook op de slotdag een overwinning door met de merrie Laraya  Blue de rubriek over 1,20 meter met barrage op haar naam te schrijven. Diranke Westerman bleef met Nadiya Jj het dichtst in haar buurt. Ze werd gevolgd door Iris Looymans met Coachella Z, Pim Mulder met Lothagravin en Jessie Wiefferink met Marola.

Marit Hoekstra mocht met Specialist het overwinningslint in ontvangst nemen na de rubriek over 1,10 meter met barrage. Estelle Slingerland was met Icycle Z de enige die net als zij foutloos bleef. Romy Diks werd derde met Moviestar Ad, voor Judith Vermeulen-Vetker met Notre Dame WV en Anne-Liza Makkinga met Dicata Lady PS.

Meer Springen

»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Marriët Smit-Hoekstra was vrijdag de absolute uitblinker op de derde dag van Indoor Wierden. De amazone uit het Friese Mildam won twee van... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Willem Greve was donderdag de enige ruiter uit de regio die erin slaagde een plekje bij de eerste drie te bemachtigen in de toprubrieken... (03-11-2023)
»
ALBERGEN – Conor Drain heeft afscheid moeten nemen van de tienjarige Imagine (v. Cassini Gold x Lord Z). De schimmelruin staat nu op stal bij Eric... (30-10-2023)
»
DENEKAMP – De zege in de 27ste editie van het masterspringen tijdens Euregio Outdoor Denekamp was vrijdag voor Noëlle Klokman met Ugano Z (v.... (30-10-2023)
»
LEEUWARDEN – De Grote Prijs van Indoor Friesland kreeg met Jeroen Dubbeldam de gedroomde winnaar. De meervoudig internationaal kampioen uit Weerselo... (29-10-2023)