TWEEDE IN GROTE PRIJS VAN CSI2* RIESENBECK INTERNATIONAL

Gerben Morsink en Navarone Z sterk

Gerben Morsink met Navarone Z.

Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter uit Enschede zondag de tweede plaats op in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2* over 1,45 meter met barrage. 
 

Morsink moest alleen landgenote Amanda Slagter met Cornet Blue PS voorrang verlenen. Ook Caroline Müller reed een foutloze barrage met de tienjarige zwartbruine ruin Jack 550 (v. Marius Claudius). Maar van de twaalf deelnemers, die ook daarin een nulronde aflegden, was ze het minst snel.

Vrijdag was Gerben Morsink met Navarone Z al derde geworden op een parcours over dezelfde hoogte, waarin hij op de voet werd gevolgd door Gert-Jan Bruggink met zijn tienjarige vosruin Viggo (v. Vigo d’Arsouilles).

Ashley Spiele-te Wierik
Ashley Spiele-te Wierik sloot het voor haar prima verlopen concours in het Slowaakse Samorin zondag op Lady-Rubertha af met een prima tweede plek in de Grote Prijs voor junioren over 1,45 meter met barrage.

Hessel Hoekstra legde tijdens het CSI3* JPM Internationaal in Kessel beslag op de vijfde stek in de Grote Prijs met zijn tien jaar oude donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut). Sanne Thijssen won de hoofdrubriek met Con Quidam RB. Hoekstra werd ook nog negende over 1,30 meter in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden met de in 2017 geboren bruine merrie Arhaya Z (v. Andiamo Z).

In de rubriek over 1,40 meter met twee fasen was Gerco Schröder met de dertien jaar oude bruine merrie Glock’s Galanda (v. Lexicon) goed voor de vierde prijs. Direct achter hem klasseerde Conor Drain zich met de negenjarige bruine ruin Kinellos (v. Berlin) als vijfde. Hendrik Jan Schuttert werd tiende met High Energie VK Z.

Faye-Louise Vos bezette met de achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) de derde rang bij de junioren over 1,30 meter tijdens CH De Wolden.

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)