EERSTE EN DERDE IN BOEIENDE GROTE PRIJS VAN INDOOR AMBT-DELDEN 

Gerben Morsink dichtbij dubbelslag

Gerben Morsink met Carina Z

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om de Grote Prijs van Indoor Ambt-Delden. De Enschedeër won na een magistrale rit met zijn razendsnelle negenjarige bruine vosmerrie Carina Z en tekende met de een jaar oudere vosruin Carsey Z voor de derde plek.

Het feestje was daarmee echter mooi genoeg voor Morsink, die de afgelopen zeven weken in slechts één wedstrijd uitkwam en er bewust voor koos om thuis met zijn paarden dressuurmatig aan de slag te gaan. “Het is fijn er zo weer in te komen. Het was een mooie proef. Hooguit had de tijd misschien vijf seconden scherper gezet kunnen worden, maar ik vind dat Jos Brinkman het hier super heeft gedaan. Zo’n wedstrijd moet ook blijven uitnodigen voor ruiters die van onderen opkomen. En vergeet niet dat er ook gewoon goed gesprongen werd.”

Van de 39 gestarte combinaties bleven er in het basisparcours liefst 21 foutloos, maar bniemand die er zich aan stoorde. Al vond ook Jos Brinkman zelf het aantal aan de hoge kant. “Het blijft altijd een kwestie van inschatten. Tien in de barrage was misschien heter geweest, maar je hebt ook te maken met een soms groot verschil in kwaliteit van de deelnemers. Diverse paarden hier hebben zelfs al 1,50 meter of zelfs hoger gesprongen. Iedereen moet wel safe aan de streep kunnen komen.”

Volle broer en zus
Onder die paarden die al aan een behoorlijk niveau gewend zijn ook die van Gerben Morsink, voor zijn zege beloond met 1500 euro. Carina Z en Carsey Z zijn een volle broer en zus van elkaar, afstammend van Carthino Z x Guidam x Columbus. “Met Carsey heb ik het bewust nog wat kalmer aan gedaan, omdat die nog wel eens de neiging heeft de controle van je over te nemen. Daarom heb ik hem ook het eerst gereden in de barrage. Het is ook meer een paard voor buiten. Ik wist dat het met Carina nog sneller kon. Dat is zo’n snel ding van zichzelf… Als je maar rustig blijft, gaat die vanzelf en hoef je alleen maar te sturen. Wanneer ze op hindernis 1 begint, weet ze gewoon dat ze in de barrage zit. Het is een super paard, dat het ook echt leuk vindt. Als het zo loopt, hoor je mij niet klagen.”

Gerben Morsink heeft hoge verwachtingen van zijn beide troeven. “Ik denk dat ze allebei ver kunnen komen. Het dressuurmatige trainen zie je nu al terug. Ik heb goede hoop dat ze dit jaar nog een drie sterren landenwedstrijd gaan rijden. En daarna een vier ster of misschien wel een vijf. De potentie hebben ze.” 

Morsink genoot zichtbaar van de slotdag van het concours van De Zeven Buurtschappen. “Het was hier prima voor elkaar. Heel fijn ook dat er goed wat publiek was. Dat enthousiasme aan de kant stimuleert enorm.”

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra reed met de achtjarige donkerbruine hengst Cagaro (v. Stolzenberg, foto hiernaast) naar de tweede plaats. Achter Manon van der Sluis met Coco Chanel eindigde My Relander als vijfde. Ook Vincent Geerink met Gelster (zevende), broer Sander Geerink met Jacobus S (achtste), Conor Drain met Covehill Ellie May en Jasmin Seppälä met Jetski EB (tiende) haalden de top tien.

Iris Hakvoort bevestigde haar puike vorm door met Gustafson Z de rubriek over 1,35 meter op haar naam te schrijven. Claudia Morsink met Zabab B en Britt Wiefferink met Jon Jon hielden haar nog het best bij. Achter Marriet Smit-Hoekstra met Wadro’s Jerina eindigde Nuri Dijks als vijfde.

Smit-Hoekstra won met Lola Fomia wel over 1,30 meter en werd met Wadro’s Jelina ook nog vijfde. Nieks Brussen pakte met Myspeciallux de tweede en met Phoenix van het Rollebeek de vierde plek. Jack Ansems bezette met Queen van het Voorveld de derde positie.

Brussen greep met Lasvegas de eerste prijs over 1,20 meter, voor Jack Ansems met Celina Z en Marinda van Lagen met Kwickly.

Meer Springen

»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)
»
LUMMEN - Steven Veldhuis bezette zaterdag met de achtjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN NOP) de derde plaats in de rubriek over 1,... (18-05-2024)
»
MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF... (17-05-2024)
»
WIERDEN – Het fraaie terrein van De Vossenbos in Wierden was afgelopen weekeinde drie dagen lang het decor van het druk bezette concours van De... (14-05-2024)
»
DENEKAMP - De pas veertienjarige Rens Grootelaar was zaterdag de complete concurrentie de baas in het hoofdnummer van het concours van de Berg en... (14-05-2024)
»
EINDHOVEN – Ook bij het CSI Eindhoven liet Hessel Hoekstra zich goed van voren zien. Met de door Bart Wolbers uit Weerselo gefokte schimmelruin Max... (13-05-2024)
»
LUMMEN – Gerco Schröder boekte zondag een fraaie overwinning in het Belgische Lummen. Met zijn jongste aanwinst Jackpot, de tienjarige schimmelruin (... (12-05-2024)
»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)