TEAMNL BLIJFT IEREN MET STERKE MATT GARRIGAN EN CONOR DRAIN VOOR IN DRAMMEN

Eric ten Cate stelt zege Oranje veilig

Eric ten Cate met Incredible op archieffoto

DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na twee vlekkeloze manches omlopen opnieuw foutloos in de barrage.

Met een aanmerkelijk snellere tijd dan de eveneens voortreffelijk presterende Matt Garrigan (foto onder) op Quantum Robin V veroordeelde hij de Ieren tot plaats twee. Ook Conor Drain deed het prima bij Ierland. Hij bleef twee manches foutloos met de tienjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold).

Eric ten Cate verkeert in puike vorm met zijn schimmel Incredible. Vorige week in Aalborg werden ze derde in de Grote Prijs en waren ze foutloos in de eerste omloop van de EEF Nations Cup. In Drammen tekenden Ten Cate en Incredible vrijdagavond voor twee prima foutloze ronden en daarmee waren ze de enige van het team die twee keer de nul hielden. Henk Frederiks en Impian D en Tani Joosten met Galdal Me deden dat ook in de eerste omloop, waardoor TeamNL de leiding in de rust deelde met de Denen, de Ieren en de Polen.

In de tweede manche zorgden Mark Martens met de vermogen Kinmar Quality Hero voor het vierde nulresultaat voor team oranje. Tani Joosten kreeg een balk en Henk Frederiks zag acht strafpunten op het scorebord verschijnen die niet meetelden voor het team. Met vier strafpunten moest een barrage met de Ieren bepalen wie de wedstrijd van de EEF-competitie in regio Noord zou winnen.
Dat werd dus TeamNL. Een mooie overwinning voor het team dat normaal onder leiding staat van Vincent Voorn, die vrijdagmiddag op het jeugdconcours De Wolden met zijn young riders derde werd in de landenwedstrijd.

De volgende wedstrijd voor TeamNL in de EEF Nations Cup is volgende week in Bratislava, waar Nederland dan voor de punten rijdt in de centrale regio. Nederland lijkt echter al wel zeker van deelname aan de halve finale op 25 juni in Deauville na de winst vorige maand in Mannheim.

Teleurstelling in Sankt Gallen
In Sankt Gallen stelde het TeamNL van Jos Lansink in de eerste FEI Longines Nations Cup van het seizoen in de eerste divisie teleur met de achtste en laatste plaats. De Zwitsers wonnen hun thuiswedstrijd voor het tweede jaar op rij na barrage met Brazilië. Harrie Smolders en Bingo du Parc waren de sterkhouders voor TeamNL met nul en vier strafpunten. Jur Vrieling deed niet veel voor hem onder. Met Long John Silver 3 NOP kreeg de Groninger in beide omlopen een springfout. De resultaten van Sanne Thijssen en Loewie Joppen vielen tegen.

Conor Drain
Conor Drain reed prima van voren mee in drie individuele rubrieken. Met de achtjarige vosmerrie Covehill Ellie May (v. Emerald) eindigde Drain donderdag als zevende over 1,35 meter met twee fasen en vrijdag als zesde over 1,40 meter met twee fasen. In de Big Four over 1,45 meter voegde hij er een negende plek  aan toe met de negenjarige bruine ruin Covehill Archie (v. Diamant de Semilly).
 

Meer Springen

»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)
»
ERMELO/NORG – Het KN springen voor ponyruiters van de KNHS in Ermelo leverde zaterdag drie keer goud op voor Twentse deelnemers. De titelstrijd... (27-08-2023)
»
BONHEIDEN – Gert-Jan Bruggink reed zaterdag met zijn negenjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) naar de tweede plaats in de Grote... (26-08-2023)
»
ERMELO – Claudia Morsink had als amazone al heel wat prijzen gepakt, maar een medaille tijdens het NK zat daar tot donderdag nog niet bij. Daar hoeft... (26-08-2023)
»
TUBBERGEN – Hessel Hoekstra had dinsdagavond het laatste woord op een prachtige avond paardensport op het plein voor de Pancratius Basiliek in... (22-08-2023)
»
TUBBERGEN – De strijd bij de Golden Oldies werd maandag gewonnen door Jos Koerhuis en zijn schimmel Dubai. Een creatieve wending leverde hem de zege... (21-08-2023)
»
VRAGENDER - Dat Eric ten Cate een snelle, handige en veel winnende ruiter is, was allang bekend. Maar dit outdoorseizoen haalt hij om de haverklap... (19-08-2023)