TEAMNL BLIJFT IEREN MET STERKE MATT GARRIGAN EN CONOR DRAIN VOOR IN DRAMMEN

Eric ten Cate stelt zege Oranje veilig

Eric ten Cate met Incredible op archieffoto

DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na twee vlekkeloze manches omlopen opnieuw foutloos in de barrage.

Met een aanmerkelijk snellere tijd dan de eveneens voortreffelijk presterende Matt Garrigan (foto onder) op Quantum Robin V veroordeelde hij de Ieren tot plaats twee. Ook Conor Drain deed het prima bij Ierland. Hij bleef twee manches foutloos met de tienjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold).

Eric ten Cate verkeert in puike vorm met zijn schimmel Incredible. Vorige week in Aalborg werden ze derde in de Grote Prijs en waren ze foutloos in de eerste omloop van de EEF Nations Cup. In Drammen tekenden Ten Cate en Incredible vrijdagavond voor twee prima foutloze ronden en daarmee waren ze de enige van het team die twee keer de nul hielden. Henk Frederiks en Impian D en Tani Joosten met Galdal Me deden dat ook in de eerste omloop, waardoor TeamNL de leiding in de rust deelde met de Denen, de Ieren en de Polen.

In de tweede manche zorgden Mark Martens met de vermogen Kinmar Quality Hero voor het vierde nulresultaat voor team oranje. Tani Joosten kreeg een balk en Henk Frederiks zag acht strafpunten op het scorebord verschijnen die niet meetelden voor het team. Met vier strafpunten moest een barrage met de Ieren bepalen wie de wedstrijd van de EEF-competitie in regio Noord zou winnen.
Dat werd dus TeamNL. Een mooie overwinning voor het team dat normaal onder leiding staat van Vincent Voorn, die vrijdagmiddag op het jeugdconcours De Wolden met zijn young riders derde werd in de landenwedstrijd.

De volgende wedstrijd voor TeamNL in de EEF Nations Cup is volgende week in Bratislava, waar Nederland dan voor de punten rijdt in de centrale regio. Nederland lijkt echter al wel zeker van deelname aan de halve finale op 25 juni in Deauville na de winst vorige maand in Mannheim.

Teleurstelling in Sankt Gallen
In Sankt Gallen stelde het TeamNL van Jos Lansink in de eerste FEI Longines Nations Cup van het seizoen in de eerste divisie teleur met de achtste en laatste plaats. De Zwitsers wonnen hun thuiswedstrijd voor het tweede jaar op rij na barrage met Brazilië. Harrie Smolders en Bingo du Parc waren de sterkhouders voor TeamNL met nul en vier strafpunten. Jur Vrieling deed niet veel voor hem onder. Met Long John Silver 3 NOP kreeg de Groninger in beide omlopen een springfout. De resultaten van Sanne Thijssen en Loewie Joppen vielen tegen.

Conor Drain
Conor Drain reed prima van voren mee in drie individuele rubrieken. Met de achtjarige vosmerrie Covehill Ellie May (v. Emerald) eindigde Drain donderdag als zevende over 1,35 meter met twee fasen en vrijdag als zesde over 1,40 meter met twee fasen. In de Big Four over 1,45 meter voegde hij er een negende plek  aan toe met de negenjarige bruine ruin Covehill Archie (v. Diamant de Semilly).
 

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)