OPNIEUW TOPDAG VOOR RUITER UIT GEESTEREN: IN ALLE RUBRIEKEN IN TOP VIER

Eric ten  Cate gaat op herhaling

Foto's Eric ten Cate met Incredible en (onder) Hessel Hoekstra met Helsinki © Fototrailer(

MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over 1,45 meter met barrage op de derde dag van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics, dit keer met Incredible (v. Clinton).

Op het selectieve parcours van Louis Konickx en Jacques Wilmink mochten twaalf deelnemers terugkeren voor de barrage. Kristyna Schütte was met Larico de eerste die foutloos bleef.  Eric ten Cate nam de leiding van haar over en stond die niet meer af. Hessel Hoekstra nam met Helena van Perbeemd de derde plek voor zijn rekening en liet Pim Mulder met  Ibylle en Albert Zoer met Jackpot achter zich.
 

Met Ivoor reed Eric ten Cate (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de tweede plek in de wedstrijd over 1,40 met twee fasen.  Alleen Pim Mulder kon hem de baas met It’s a Katosca Again. Maikel Schennink met Glamour ES, Lisa Broekert met I Am Elrite en Britt Schaper met  Bad Boy completeerden de top vijf.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra zegevierde over 1,35 meter met barrage op Helsinki (v. Zirocco Blue). Hij klopte achttien opponenten in de extra omloop. Berber Dijkman benaderde met Jetset zijn tijd nog het best. Achter Britt Schaper met Guidam Son the Second werd Eric ten Cate vierde met Horsedeals Prima Donna van ’t Roosakker en Marc Houtzager vijfde met Klasse EB.

In precies dezelfde tijd deelden Eric ten Cate met Nada van Spieveld en Hendrik Jan Schuttert met High Energy VK Z de winst op het parcours met twee fasen over 1,30 meter. De ruiter uit Geesteren boekte daarmee zijn eerste van twee zeges op zaterdag en eindigde in alle vier rubrieken bij de beste vier. Jan Schuttert bleef maar 0,08 seconde achter het tweetal en bemachtigde overtuigend de derde prijs met Good Farming HS.

De Roelofsen Horse Trucks Winter Classics worden zaterdag 10 december afgesloten in Exloo

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)