WEL ZEGES BAS VAN DER AA, JARNO HESSELINK, MAUD WIEFFERINK EN NINA TER HARMSEL 

Elike Morsink tweede in de finale

Foto Elike Morsink met Dakina II © Ashley Claus

MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Met Dakina II was ze alleen niet opgewassen tegen Age Flapper met Kyra.
 

Flapper was de grote man van de slotdag met zeges in liefst vier rubrieken. In de eindstrijd was hij ook nog goed voor de derde prijs met Interessant N. Meike Zwartjens met Twister de la Pomme en Claudia Morsink met Cointreau Z completeerden het vijftal dat ook in de barrage foutloos bleef.

Achter Age Flapper met Interessant N legde Stijn Roelink op het parcours over 1,35 meter met twee fasen met Joyride beslag op de tweede plek. Hessel Hoekstra werd derde met Kathleen W en vijfde met Kosalottie W. 

Frank Buitenhuis trok op Loxton van de Groote Kamps de zege naar zich toe over 1,30 meter met twee fasen. Achter Lennard de Boer met Lamborghini Bowdy en Age Flapper met Kyra eindigde Claudia Morsink met Caracas Z als vierde en Stijn Roelink met Neandro van de Hooilandsberg als vijfde.

Yindee van Wanrooy besliste de finale over 1,20 meter in haar voordeel met Lugano B, voor Anne Bakker met Liberlina B en Age Flapper met La Dior Chérie. Met dat paard won Flapper de rubriek over 1,20 met twee fasen, voor Frank Buitenhuis met Kaylenbalia en Shanna Visser met Utopia Z. 

Flapper boekte zijn vierde overwinning over 1,10 meter met twee fasen op Kennaminka. Sanne Broekman stuurde Blondje naar de tweede en Sammie naar de derde plaats. 

Woensdag waren er in manege Bartels al overwinningen te noteren voor onder anderen Bas van der Aa, Jarno Hesselink  en Maud Wiefferink. Van der Aa greep de zege over 1,35 meter met Springsteen VDV Z en werd derde met Gaen. Hesselink was met Jarusa niet te kloppen over 1,30 meter met twee fasen en Wiefferink pakte de winst over 1,20 meter met Kan ’t Zat. 
Nina ter Harmsel volgde het voorbeeld van het drietal donderdag door met Modushi de overwinning op te eisen over 1,20 meter met twee fasen. 

Lieke Reinders-Ophof tekende woensdag met Jumago voor de tweede plek in de hoofdrubriek over 1,40 meter, waarin Maikel Schennink met Glamour ES de sterkste was.

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)