STEVEN VELDHUIS ACHT KEER BIJ BESTE TIEN OP GREEN VALLEY ESTATE IN DEURNE

Een royale greep in de prijzenpot

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse Deurne. De Haaksbergenaar sloot de driedaagse af met twee tweede plaatsen, vier keer een derde plek en eenmaal een zevende en een achtste positie.

Het meest plezier deed hem de prima prestatie van de pas zevenjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN), waarmee hij zaterdag de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage als tweede afsloot en vrijdag derde werd in een rubriek over 1,35 meter op tijd. “Qua vermogen kan hij zelfs de 1,60 meter wel aan, denk ik”, aldus een opgetogen Veldhuis. “Je kunt bij wijze van spreken een kasteel voor hem neerzetten, dan nog springt hij er overheen. Ik heb hem nu een jaar en hij heeft al een keer een parcours over 1,40 meter in Zuidwolde gewonnen. Hij kan het niveau in elk geval gemakkelijk aan, anders zou ik hem als pas zevenjarige ook niet op deze hoogte hebben laten springen. Als hij zich zo verder ontwikkelt, wordt hij echt heel goed.” De Grote Prijs werd een prooi voor Kim Emmen met de tot voor kort door Conor Drain opgeleide tien jaar oude schimmelmerrie Imagine (v. Cassini Gold).

In de hoofdrubriek eindigde Steven Veldhuis als derde met de donkerbruine merrie Iregina, waarmee hij een proef over 1,35 meter als tweede afsloot en over 1,40 meter op tijd zevende werd. Met de negenjarige bruine ruin Jisborn pakte de Haaksbergenaar ook nog een derde prijs mee over 1,35 meter met twee fasen en finishte hij als achtste in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,35 meter. Op de rug van de zevenjarige bruin geboren schimmelmerrie Laconique DN tenslotte noteerde Veldhuis een derde plaats in de rubriek over 1,30 meter tegen de klok op vrijdag.

Aan het opbouwen
Steven Veldhuis: “Iregina en Jisborn ben ik allebei weer aan het opbouwen, nadat ze de afgelopen twee jaar heel veel hebben gesprongen. Midden augustus heb ik kort vakantie genomen en omdat ik in Exloo deelnam aan het kampioenschap voor jonge paarden heb ik ze even op de wei gezet en hebben ze vier weken geen wedstrijden gehad. Daarna ben ik weer rustig aan begonnen met het oefenspringen buiten. Voor Iregina, die in Geesteren nog de vier sterren Grote Prijs heeft gelopen, kwam erbij dat ze zelf drie veulens op de wereld heeft gezet. Ze is dan wel tien, maar qua wedstrijdervaring nog maar acht. Het was tijd voor een reset. Voor Jisborn gold eigenlijk hetzelfde. Die heeft heel veel temperament en moest daarom intensief trainen. Hij heeft tweeënhalve maand niet internationaal gelopen, maar sprong in Deurne meteen weer prima.”

Nadieh Plegt zegevierde donderdag in Deurne in de rubriek over 1,05 meter met haar vijfjarige bruine merrie Signorita (v. Newton vh Zorgvliet.

Weer Maud Wiefferink
Maud Wiefferink won afgelopen weekeinde in  Luttenberg ook de tweede wedstrijd in de GMB Competitie voor vijfjarige springpaarden. Met No Nonsens (v. Elvaro) bleef ze Luciano Zandvliet op Nice Girl Dito (v. Arezzo VDL) 0,14 seconde voor. Lieke Reinders werd vijfde met Numago (v. v. Gogh).

Van Zandvliet eindigde met Balarous Z samen met Tonny Leeuwen op Opinion Gr op een gedeelde tweede plaats bij de vierjarige paarden. Beiden kregen 24,4 punt voor hun optreden. Maxi de Weert won met Oliva P (24,8). Joost Luttikhuis bezette de vijfde plek met Outlow (v. Cape Coral Rbf (24,1). 

Onderste foto van Maud Wieffefrink met No Nonsens © Fototrailer 

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)