MET COVEHILL ELLIE MAY BESTE OVER 1,40 METER MET TWEE FASEN

Conor Drain wint in Balkbrug

Foto Conor Drain met Covehill Ellie May © Fototrailer

BALKBRUG – Conor Drain besliste zaterdag tijdens Paard Balkbrug met zijn achtjarige bruine merrie Covehill Ellie May (v. Emerald van ’t Ruytershof) de nationale rubriek over 1,40 meter met twee fasen in zijn voordeel. Met een voorsprong van 0,09 seconde verwees Drain Elike Morsink met de vijftienjarige bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) naar de tweede plaats.

Meike Zwartjens legde met haar achtjarige vosruin Twindam Z (v. Twister de la Pomme) beslag op de vierde positie. Claudia Morsink werd zesde met de twaalf jaar oude bruine ruin Zabab Z (v. Zandor Z) als zesde. Conor Drain klasseerde zich met zijn negenjarige bruine ruin Covehill Archie (v. Diamant de Semilly) ook nog als negende. 

Regina Leeuwen
Regina Leeuwen tekende met de dertienjarige vosmerrie Cherry Tania (v. Cellestial) voor de tweede plek in de wedstrijd over 1,35 met barrage. Peter Olthof werd derde met de zevenjarige bruine hengst Lorenzo (v. Comme il Faut). De zege ging naar Marriet Smit-Hoekstra met Wadro’s Jerina.

Coen Kerbert sloot de afsluitende Grote Prijs in Balkbrug met zijn tienjarige donkerbruine merrie Inekaat als tiende af.

Met Cherry Tania was Regina Leeuwen eerder tijdens Paard Balkbrug al vierde geworden in een wedstrijd over 1,35 meter. Iris Hakvoort noteerde een tweede plek in een  rubriek over 1,30 meter met haar achtjarige bruine merrie Kind of Special. Noa Grevinga met La Fimca  en Marjolein Heuvelmans met Imperia schreven beiden een proef over 1,10  meter op hun naam. In het laatste geval bezetten Judith Koudijs met Metzgravin en Ivo Busscher met Madonnafee de volgende posities.

Tijdens de Andalusian Sunshine Tour liet Indy ten Hag met Jackpot op parcoursen op tijd over 1,20 meter een zesde en over 1,10 meter een zevende plek noteren.

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)