Belmus winnaar vrijspringen Saasveld

SAASVELD - De overall-winnaar bij de vrijspringwedstrijd, georganiseerd door rijpaardenfokvereniging Twente, kwam net als in de voorgaande editie van Stoeterij Enterbrook. Uiteindelijk kreeg de vierjarige van Lucky Boy x Lux afstammende Belmus 47 punten van de juryleden toebedeeld.
De 4-jarigen lieten een collectie mooie, aansprekende sportpaarden zien van zeer uiteenlopende maar bewezen bloedlijnen.

Belmus is onlangs goedgekeurd bij Studbook Zangersheide. Beide juryleden (Daan Nanning en Gert/Jan Bruggink) waren het erover eens dat deze Lucky Boy-zoon een zeer goede galop liet zien en mooi naar boven springt met een goede techniek.

De als nummer twee van de 4-jarigen geëindigde Unmeunig Z0 is een zoon van Untouchable Z uit een Chellano Z-moeder. Ondanks dat hij het spits af moest bijten liet hij zien dat hij over een goed gedragen galop beschikt en snel is op de hindernissen.
De nummer drie Banjer ( Nummero Uno x Lauriston) heeft zijn plaats vooral aan zijn grote vermogen te danken. Hij sprong wat nonchalant over de lage in-sprongtjes, maar maakte dat meer dan goed op de laatste hoge sprong.

Voor de groep 3-jarigen waren de verwachtingen hooggespannen. Bij de voorselectie presteerden de jongste leeftijdcategorie gemiddeld beter dan de 4-jarigen. Bij de finale zag je echter dat de drukke omgeving en vele indrukken veel jonge dieren parten speelden. Enkele 3-jarigen lieten zich in de finale duidelijk minder goed zien dan bij de voorselectie, drie weken geleden. 
Mogelijk hebben het winterse weer van de afgelopen tijd, en de jeugdigheid van enkele deelnemers hierbij een rol gespeeld hebben, aldus jurylid Gert-Jan Bruggink.

Dat gold echter niet voor Cheers van M. Voskes en M. Wevers. De zoon van Ultimo uit moeder van Germus R toonde een mooie, opwaartse galop. Verder liet hij zien snelheid met vermogen te combineren. Cheers werd dan ook reserve kampioen in het overall-klassement.
De tweede plaats bij de 4-jarigen was voor de nog wat jeugdige maar met zeer goede techniek springende Campanula (v. Verdi x Randel Z) van Chris Koppelman uit Haaksbergen. De fokkers uit Haaksbergen waren in deze finale erg sterk vertegenwoordigd met vier deelnemers. Campanula lijkt met haar goede techniek een belofte voor de toekomst.
Nummer drie komt uit een beroemde merrie-lijn, de Balia-stam. Cibalia (v. Nummero Uno x Silvio II) stelde niet teleur en liet zien over een uitstekende techniek en bascule te beschikken. 

In de pauze was er een kort voorproefje van de op stapel staande hengstenshow van dekstation De Watermolen op 30 april. Dirk Willem Rosie en Jan Greve wisten de achtergrond en fokwaarde van de getoonde hengsten boeiend toe te lichten.
De gelukkige winnaar van de gratis dekking, beschikbaar gesteld door De Watermolen, zal het geleerde in ieder geval in de praktijk kunnen toepassen.

UITSLAGEN

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)