IN WEERSELO WOONACHTIGE AMAZONE MET IRON MAN VIERDE IN GROTE PRIJS TOULON

Annelies Vorsselmans opnieuw sterk

Annelies Vorsselmans met Iron Man op archieffoto

ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef. Met de twaalfjarige voshengst Iron Man 15 (v. Indoctro) eindigde ze als vierde.

De in Weerselo woonachtige Belgische amazone was een van de vier deelnemers, die ook in de barrage foutloos bleven. De winst was voor de Oostenrijker Stefan Eder met Condaro.

Tweede en derde
In Deurne legden Zoë Osterhoff met haar tienjarige vosmerrie Hawaii-S (Installah de Muze) en Julius Ehinger met zijn acht jaar oude vosruin Surprising Dream SHO Z (v. Stakkato) beslag op de tweede en derde plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter. Alleen Yuval Tivon bleef met I. Johnnie Blue het tweetal voor.

Gerco Schröder was zaterdag in Deurne met de achtjarige schimmelruin Glock’s Briljant Berlin goed voor de vierde plek in de rubriek over 1,45 meter met barrage voor het CSI2*. Vrijdag reed hij met hetzelfde paard naar de zevende positie in de proef over 1,40 meter op tijd, waarin hij met de negenjarige voshengst Glock’s Novellist (v. Carrera 13) ook nog negende werd.

Zoë Osterhoff werd vrijdag achtste met de schimmelmerrie It’s a Miracle en tiende met de bruine ruin Elovely in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen. De Duitse amazone sloot het toernooi zondag af met een tiende stek in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor het CSI2*.
Gert-Jan Bruggink nam vrijdag met de achtjarige vosruin Viggo de achtste plaats voor zijn rekening in de rubriek voor jonge paarden. Een dag eerder werd de combinatie daarin tiende.

In het Belgische Opglabbeek stuurde Hendrik Jan Schuttert zijn negenjarige bruine ruin Stakkaire (v. Stakkato Gold) zondag naar de derde prijs in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd. Met de zeven jaar jonge donkerbruine ruin Kailon (v. Etoulon) sloot hij het parcours bij de jonge paarden als zevende af. 
Jochen Munsterhuis werd zaterdag met de achtjarige bruine ruin Jaguar negende op het traject over 1,45 meter voor het CSI2*. Dochter Jennifer werd zesde over 1,10 meter met twee fasen met haar vosmerrie Indy.

Jesse Berkers derde
Jesse Berkers bezette afgelopen weekend in  Vragender de derde plaats in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek bij de children. De Lattropper had de zevenjarige bruine merrie Kerina gezadeld voor de hoofdrubriek van het internationale jeugdtoernooi.

Een dag eerder had Berkers met de merrie de wedstrijd over 1,20 meter als zevende afgesloten. Vrijdag reed hij mee bij de junioren en klasseerde hij zich op een parcours over 1,30 meter met de dertienjarige bruine ruin Escobar als tiende.

Wesley ter Harmsel reed zondag met de dertien jaar oude vosruin Endvot EB (v. Wietvot) naar de tiende plek in de Grote Prijs voor junioren over 1,40 meter. Met de elfjarige bruine ruin Geronimo werd hij zaterdag negende over 1,35 meter. In die rubriek eindigde Evi Wiefferink met de negenjarige schimmelmerrie Iregina als vijfde. Brit Weusthof finishte met de zeventienjarige bruine ruin Agono als zevende in een wedstrijd voor children over 1,10 meter.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om... (05-02-2023)
DEN BOSCH - Al enkele weken werd de hengst Grandorado TN NOP uitgeroepen tot Springpaard van het Jaar 2022. Dat maakte de officiële huldiging... (03-02-2023)
AMBT DELDEN – Amazones deelden woensdagmiddag de lakens uit in de hoofrubriek over 1,35 meter met twee fasen op de eerste springdag van Indoor Ambt-... (02-02-2023)
AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)