BORNERBROEKSE VOELT BIJ WK IN OIRSCHOT HETE ADEM VAN ZWITSER YANNIK SCHERER IN DE NEK

Minieme voorsprong Marijke Hammink

Foto Marijke Hammink © Gerben Olthof Driving Images

OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit Zwitserland is nog maar minimaal, welgeteld 0,31 strafpunt. De regerend kampioene eindigde in de terreinrit als vierde, Scherer als tweede.
 

Marijke Hammink opende op hindernis 1 niet vloeiend. “Door een stuurfout moest ik een extra blokje maken en dat scheelde me jammer genoeg tijd.” Met een tweede, een eerste en een derde plaats in de volgende hindernissen kreeg ze het ritme al snel weer prima te pakken. Maar bij obstakel 5 stokte dat onverwachts. Een van haar grooms kon zijn hand niet aan de beugels houden en slaagde er daardoor niet in op de koets te blijven “Omdat ik dat helemaal niet had gemerkt, ben ik wel gewoon gefinisht, maar het kostte me wel vijf strafpunten.”

Niet van slag
Mentaal sterk raakte Marijke Hammink niet van slag en ze sloot de marathon af met een tweede en twee eerste posities in de laatste drie hindernissen, waardoor ze toch nog vierde werd in het tweede onderdeel. “Wel jammer van hindernis 5, anders had ik meer lucht gehad voor zondag.” Verder over de marathon: “Er stonden acht technische hindernissen, waarbij er redelijk ruimte was om te rijden, maar je moest ook wel veel sturen. Het was ook best zwaar. Afgelopen week is er veel regen gevallen, waardoor de koets vaak in het gras werd gezogen.”

Maar leiden doet ze nog en ze blijft dus te de kloppen vrouw in de afsluitende vaardigheidsproef van zondag. “Maar afwachten wat de dag van morgen brengt. Het is een kwestie van gewoon rijden en er vol voor gaan. Natuurlijk zit er druk op, maar dat hebben anderen ook.”

In het landenklassement , dat wordt opgemaakt aan de hand van de klasseringen van de beste twee Nederlanders in achtereenvolgens het enkelspan, tweespan en vierspan, koerst Nederland aan op zilver  Het moet bijna tien punten goedmaken op de leidende Zwitsers.

Stand vierspannen
1)   Marijke Hammink 152,13 strafpunt
2)   Yannik Scherer (Zwi) 152,44
3)   Steffen Brauchle (Dui) 157,31
5)   Jan de Boer (162,39)
10) Hendrik-Jan Beekhuiszen (184,49)
Dianne Legemaat-van Bemmel haalde het einde van de marathon niet.

Stand landenteams
1) Zwitserland 435,63
2) Nederland 445,05
3) Duitsland 457,02

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Mennen

»
LÄHDEN – Op wereldkampioene Marijke Hammink stond dit weekend ook in het Duitse Lähden weer eens geen maat. De menster uit Bornerbroek toonde zich... (12-05-2024)
»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)