TWENTSE VIERSPANRIJDERS SLUITEN NK IN BEEKBERGEN UITSTEKEND AF

Brons Weusthof, Ter Harmsel vierde

Mark Weusthof (rechts) op het podium naast winnaar Bram Chardon. Links Koos de Ronde. Foto © Gerben Olthof Driving Images

BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel eindigde als vierde net naast het podium. Bram Chardon was ongenaakbaar en won alle drie onderdelen, regerend kampioen Koos de Ronde werd tweede.

Achter Chardon pakte Antonie ter Harmsel foutloos een knappe tweede plaats in de afsluitende vaardigheidsproef. Mark Weusthof sloot het kegeltjes rijden als vierde af. Hij kwam alleen 0,24 seconde te laat door de finish, maar de beperkte schade had voor de menner uit Rossum geen nadelige gevolgen voor het klassement. Zijn rit leverde hem zelfs nog twee plaatsen winst op. 

In het eindklassement finishte Weusthof als vijfde, achter Benjamin Aillaud uit Frankrijk en de Amerikaan Chester Weber die hem maar net voorbleef. Ter Harmsel schoof door naar de knappe negende positie in het internationale veld. De Rijssenaar hield vijfde Nederlander Theo Timmerman bijna acht punten achter zich. 

De kans is groot dat beide Twentenaren worden opgenomen in de selectie voor het WK, dat in september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro wordt gehouden.

Mark Weusthof: “Ja, ik denk inderdaad dat we ons daar nu wel op mogen voorbereiden, al heeft bondscoach Aarts dat nog niet bevestigd. Het ging vandaag netjes. Het had misschien wel iets sneller gekund, maar daar vloeide geen bloed uit. Vooraf wist ik niet goed wat ik mocht verwachten met Kensington als nieuweling in het span, maar het heeft uitstekend uitgepakt. Eind goed, al goed.”

Dat gold zeker ook voor Antonie ter Harmsel. “Jammer dat Bram Chardon me er in de laatste rit nog af reed, maar het ging heel goed vandaag. Ik ben dik tevreden, het was een heel mooi begin van mijn eerste seizoen als vierspanrijder. Of ik mee mag naar het WK weet ik nog niet, ik neem aan dat er deze week nog wel meer duidelijk wordt. Ik wacht maar af, want zelf heb ik dat niet voor het zeggen.”

Bij de tweespanrijders, die hun NK al enkele weken geleden afwerkten, maakte Rens Egberink indruk. De in Bentheim woonachtige menner reed naar een knappe zesde plek en was daarmee de tweede Nederlander achter nationaal kampioen Ewout Boom. Raymond Letteboer uit Oud-Ootmarsum zat hem uiteindelijk nog dicht op de hielen, maar noteerde als nummer zeven 0,31 strafpunt meer in het eindklassement.

Eindstand vierspannen
1) Bram Chardon (Ned) 127,93
2) Koos de Ronde (Ned) 144,74
3) Benjamin Aillaud (Fra) 146,01
4) Chester Weber (USA) 151,54
5) Mark Weusthof (Ned) 151,74
9) Antonie ter Harmsel (Ned) 160,95)

Eindstand tweespannen
1) Martin Hölle (Hon) 120,37
4) Ewoud Boom (Ned) 144,04
6) Rens Egberink (Ned) 149,74
7) Raymond Letteboer 150,05
 

Meer Mennen

BORNEM – Eline Mentink kende afgelopen weekend een redelijk debuut op het niveau van het CAI3* in het Belgische Bornem. In een veld van achttien... (22-05-2023)
WINDSOR – Rens Egberink reed afgelopen weekend naar het mooiste succes uit zijn carrière als tweespanrijder. De net over de grens in Bentheim... (16-05-2023)
LÄHDEN - Mark Weusthof sloot het CAI3* Lähden maandag bij de vierspannen af met een nette gedeelde vijfde plaats in de vaardigheidsproef. Met drie... (01-05-2023)
LÄHDEN – Marijke Hammink lijkt in het Duitse Lähden op weg naar haar zoveelste overwinning, maar allerminst zeker is die met de vaardigheid voor de... (30-04-2023)
KRONENBERG – Eline Mentink, eerder dit seizoen al de beste in Exloo, was dit weekend ook bij het CAI2* Horse Driving Kronenberg een klasse apart bij... (16-04-2023)
KRONENBERG – Rens Egberink klom zaterdag na de marathon bij de tweespannen een plekje  tijdens het CAI3* Horse Driving Kronenberg. De menner uit... (15-04-2023)
KRONENBERG – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel bezetten bij de vierspannen na de dressuur posities in de uitgerekte middenmoot tijdens CAI3* Horse... (14-04-2023)
ROSSUM - Voor Mark Weusthof is het EK in augustus in Exloo het grote doel voor dit seizoen. “Ik wil me daar echter niet alleen voor kwalificeren,... (02-04-2023)
DEURNINGEN – Een van de mooiste complimenten die Eline Mentink zondag na haar zege in het CAI2* bij de tweespannen in ontvangst mocht nemen kwam van... (30-03-2023)
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel konden ook in de afsluitende vaardigheidsproef van het WK vierspannen in Pratoni del Vivaro... (25-09-2022)
Foto's Mark Weusthof (boven) en Antonie ter Harmsel © Gerben Olthof Driving Images
PRATONI DEL VIVARO – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel moesten zaterdag tijdens de marathon van het WK vierspannen genoegen nemen met bescheiden... (24-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Bij het WK vierspannen is Mark Weusthof veroordeeld tot een inhaalrace. De menner uit Rossum kreeg voor zijn dressuurproef in... (23-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Voor Mark Weusthof begint het WK vierspannen in het Italiaanse Pratoni del Vivaro vrijdag met zijn optreden in de dressuur. De... (22-09-2022)
PRATONI DEL VIVARO – Antonie ter Harmsel kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het WK vierspannen in het onder de rook van Rome gelegen Pratoni del... (22-09-2022)
SAASVELD – In zijn woning in Saasveld is woensdag Gerard Paus op 79-jarige leeftijd overleden. Gerard Paus was de eerste voorzitter van de Stichting... (20-08-2022)
ERMELO - Marijke Hammink prolongeerde dit weekend in Wierden haar nationale titel bij de vierspannen pony’s. Marloes van ’t Veld pakte zilver met... (15-08-2022)
ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)