MET TEAM OOK NAAR RUIME ZEGE IN LANDENWEDSTRIJD GROTE-BROGEL

Hattrick van Hosmar en Krijnsen

Vanaf links Sanne Voets, Lotte Krijnsen, Demi Haerkens en en Frank Hosmar. Foto © Eefje van Griensven.

GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick. Beiden wonnen alle drie proeven waarin ze startten. Met het Twentse tweetal won Nederland overtuigend de landenwedstrijd.

Frank Hosmar was een klasse apart in Grade V. Met zijn toppaard Alphaville NOP (v. Sandreo) won hij dus drie keer, met zijn ‘tweede’ troef Guetta (v. Sandreo) boekte hij een derde en een tweede plaats.

Wat Frank Hosmar presteerde in Grade V, deed Lotte Krijnsen in Grade III. Met haar Rosenstolz (v. Rotspon) mocht ze drie keer de eerste prijs in ontvangst nemen. 
De in Grade II uitkomende Loes Cevaal werd met Happy Hero II (v. Hohenstein) tweede in de eerste proef en nog eens twee keer vierde.

Goed ingespeeld
Monique Peutz, bondscoach van de junioren, young riders en U25, nam deze wedstrijd de taken over van haar collega Joyce van Rooijen-Heuitink die de wedstrijd vanuit huis via de livestream volgde. “Frank reed met zijn beide paarden goed. Met zijn teampaard Alphaville was het beeld heel mooi met veel harmonie. Alphaville was mooi in de aanleuning en de galop was het hoogtepunt. Deze combinatie is zo goed op elkaar ingespeeld, dat zie je duidelijk”, aldus Peutz.

Over Lotte Krijnsen (rechts), die eerder in Grade IV reed en sinds dit jaar in Grade III, vertelt Peutz: “Lotte rijdt nog niet zo lang in Grade III maar het gaat erg fijn en ze reed drie mooie proeven. Haar merrie Rosenstolz heeft een prachtig front en de draftour springt er echt uit.”

Landenwedstrijd
In Grote-Brogel namen acht landen deel aan de landenwedstrijd, waarbij zowel de landenproef als de individuele proef meetelde. Nederland, met behalve Hosmar en Krijnsen ook Sanne Voets en Demi Haerkens in het team, won met ruime voorsprong, Duitsland werd tweede en België derde.

UITSLAGEN INDIVIDUEEL
UITSLAG LANDENWEDSTRIJD

Meer Dressuur

»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)
»
DEURNE – Frank Hosmar liet er afgelopen weekend tijdens de laatste observatiewedstrijd voor het EK paradressuur, dat van 4 tot en met 10 september in... (01-08-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür... (26-05-2023)
»
TOLBERT - Met een prachtige kür op muziek won Frank Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) de finale om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de... (16-04-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
»
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
»
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
»
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
»
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
»
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)