TWENTS DUO DERDE EN VIERDE IN FINALE KNHS PARA DRESSUUR TROPHY

Cevaal en Haarhuis stellen kandidatuur

Loes Cevaal met Happy Hero II © Ashley Claus

DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de Brabanthallen van Den Bosch eindigden ze respectievelijk als derde en vierde na hun optreden in de kür op muziek. Beiden stelden hun kandidatuur voor deelname aan de Paralympics in Parijs.

Loes Cevaal, beloond met een score van 75,666 procent, danste met haarnegenjarige Happy Hero II voor het eerst haar nieuwe kür, gecomponeerd door Mario Vleugels. “Ik wilde wat meer uitdaging, vooral meer draf in mijn proef en met een ritme dat bij Happy Hero past.  Er zitten verschillende herkenbare nummers in. Mario maakt er altijd iets moois van.”
Happy Hero is fitter dan ooit, zegt Loes Cevaal. “Hij hoeft ook niet elke dag te presteren, maar leert er elke dag nog een beetje bij.”

Ook Maud Haarhuis klopt met de achttienjarige jarige Baron (v. Painted Black) steeds meer aan de deur bij Joyce Heuitink, de keuzevrouwe van TeamNL. Na een puik optreden in Doha, de hoofdstad van Qatar, volgde een uitstekende prestatie in de Brabanthallen. Ze werd na haar kür met een score van 74,910 procent gewaardeerd.

Dat maakt mede dat bondscoach Joyce Heuitink langzamerhand voor een lastige opgave staat om te bepalen welke vier combinaties dit jaar tijdens de Paralympische Spelen in Parijs met Oranje en individueel een gooi mogen doen naar de medailles. 

Cevaal lachend: “Maar zij is er bondscoach voor om uiteindelijk de goede keus te maken. Er valt nu nog geen zinnig woord over te zeggen. Alle observatiewedstrijden moeten nog komen. Ik kan alleen maar hard trainen en hopen dat ik er straks bij ben.”

Net als in een film
En Maud Haarhuis: “Het ging in Doha en hier heel goed. Doha was echt super gaaf. Het rijden in zo’n grote hal en met die sjeiks in die lange jurken erbij, het was net of ik in zat. Het was een hele belevenis. Vandaag heb ik eigenlijk geen fout gereden, alleen bij het stilstaan aan het eind ging het even niet helemaal goed. Ik ben hier super blij mee. Of het genoeg is mee te mogen naar Parijs moet later blijken., Ik hoop dat ik ondertussen ook voldoende internationale kaderscores heb, maar het begint straks in mei pas echt met het NK. Daarna komen nog Peelbergen en Deurne. Maar ik hoop natuurlijk dat ik er daarna bij zit.”

In Den Bosch ontbraken onder anderen Frank Hosmar en Lotte Krijnsen op het appèl. De ruiter uit Haarle moest op het laatst afzeggen vanwege een blessure van zijn toppaard Alphaville NOP (v. Sandreo). Hosmar: “Hij had een wat opgelopen been en ik wil met hem voor het outdoorseizoen en gezien mijn kansen op Parijs geen risico nemen.”

Lotte Krijnsen nam niet deel aan de selectieproeven en kon zich daardoor niet plaatsen voor de eindstrijd in Den Bosch.
 

Meer Dressuur

»
ERMELO – Frank Hosmar was afgelopen weekend niet te kloppen in Grade V tijdens de wedstrijden paradressuur in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit... (16-06-2024)
»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)