FRANK HOSMAR OPTIMISTISCH OVER ZIJN KANSEN BIJ WK PARADRESUUR IN HERNING 

‘Alphaville NOP in jaren niet zo los’

Frank Hosmar en Alphaville bij de keuring.

HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden koers te houden, die TeamNL woensdag bij het WK paradressuur in Herning insloeg.
Met scores van respectievelijk 76,750 en 76,000 procent veroverden Sanne Voets met de veertienjarige vosruin Demantur RS2 NOP (v. Vivaldi) en debutante Demi Haerkens met de even oude vosmerrie EHL Daula (v. IPS Gribaldi) op de eerste dag van de titelstrijd goud en zilver in de teamtest. Het duo was duidelijk beter dan de rest.
  

 

Frank Hosmar kijkt optimistisch vooruit naar zijn eigen optreden met de zeventienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) in Denemarken. Hij start dan om 19.37 uur als veertiende van de zeventien deelnemers in zijn klasse. “Het is altijd weer afwachten hoe het loopt, maar als het in de wedstrijd zo loopt als in de training, komt het wel in orde. Alf was in de laatste trainingen ontzettend goed. Ik ben vorige week nog een dagje bij Adelinde Cornelissen geweest en hij is in jaren niet zo los geweest als nu.”

Hosmar’s grootste concurrenten, de Belgische Michèle George en de Britse Sophie Wells, komen als zesde en zevende direct na elkaar voor hem in actie. “Michèle heeft goud gepakt bij de laatste WK’s en bij de Olympische Spelen in Tokyo. Sophie heeft nu niet naar beste paard mee, maar haar kennende zal ze wel behoorlijk aan het sleutelen zijn geweest. Tegen Australië heb ik nog nooit gereden, dus ik heb geen idee hoe dat ervoor staat, de Amerikanen zijn altijd geduchte tegenstanders. En ook met de Denen moeten we serieus rekening houden.” 

Jurering
Volgens Frank Hosmar is het WK voor hem geslaagd als “ik de ring uitkom en het in de proef niet beter kon. En als de jurering dan ook nog meezit…”
De ruiter uit Haarle verwijst daarmee naar de situatie, waarbij juryleden uit landen van concurrenten de cijfers van hun landgenoten nog wel eens willen opwaarderen, terwijl ze die voor Nederlanders juist drukken. “Sommige juryleden zijn heel chauvinistisch en naar mijn idee wordt dat steeds erger. Wij hebben  de pech dat die uit Nederland dat niet zijn.”

Twee jaar geleden zag het er nog naar uit dat Frank Hosmar zijn loopbaan in de paradressuur zou afsluiten. Ondertussen heeft hij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs als eindstation in zijn agenda genoteerd. “Ik wil nog steeds een keer individueel wereldkampioen worden en een keer goud halen bij de Spelen.”

Het eerste doel kan hij deze dagen in Denemarken verwezenlijken. Hosmar lijkt er klaar voor. Het goede voorbeeld werd dus woensdag al gegeven door zijn ploeggenoten Sanne Voets en Demi Haerkens in Grade IV. 

Zie ook www.herning2022.com

Meer Dressuur

»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)
»
DEURNE – Frank Hosmar liet er afgelopen weekend tijdens de laatste observatiewedstrijd voor het EK paradressuur, dat van 4 tot en met 10 september in... (01-08-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür... (26-05-2023)
»
TOLBERT - Met een prachtige kür op muziek won Frank Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) de finale om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de... (16-04-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
»
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
»
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
»
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
»
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
»
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)
»
MARIËNHEEM – Angela Wiegmans-Snippe speelde afgelopen weekend de hoofdrol tijdens de dressuurwedstrijden in Mariënheem. Met Jylana W won ze beide... (23-01-2023)