BIJ KAMPIOENSCHAPPEN REGIO OVERIJSSEL IN BENTELO

Titels Sven Peters en Linda Verwaal

Foto's Sven Peters met Ugano (boven) en Linda Verwaal met James Bond Lvd © Marjon Hoen.

BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de nieuwe kampioenen in de zwaarste klassen van de Regio Overijssel.

Bij de springruiters ging de strijd om de titel over 1,40 meter tussen Sven Peters met  Ugano Z en Jarno Hesselink met Fhera. In de eerste omloop waren beide combinaties foutloos. In de barrage moest Hesselink met twee springfouten zijn meerdere erkennen in Peters. Bij de laatste viel één balk. Sven Peters ging met het kampioenschapslint naar huis en zal de regio vertegenwoordigen bij het NK in Ermelo.

Jarno Hesselink is met zijn paard Jarusa wel afgevaardigd in de klasse over 1,30 meter. De combinatie bleef twee keer foutloos en werd kampioen. Tweede en ook afgevaardigd werd Gerbert te Koppele met Kensington. In de klasse over 1,35 meter ging het kampioenslint naar Stijn Roelink met Joyride. Hij reed in deze rubriek als enige twee foutloze rondjes.

Dressuur 
Voor het kampioenschap in de klassen ZZ Licht en Z2 dressuur werden twee proeven verreden: de klassieke en een kür op muziek. In het ZZ Licht nam Linda Verwaal met haar Jazz-afstammeling James Bond Lvd al meteen overduidelijk de leiding. Ook tijdens haar prachtige kür stelde Linda ze haar paard professioneel en vrijwel foutloos voor. Met een eindscore over beide proeven van 70,74 procent werd de combinatie dik verdiend kampioen. Nikki Spaan met haar paard Kantjil van ’t Zelfert werd tweede met een eindscore van 64,054 procent. Beide combinaties gaan naar Ermelo.

In de Z2-klasse was de strijd om het kampioenschap veel spannender. Na de eerste proef stond Ashley Langevoort met Kascade nog bovenaan. Femke Beljon met Jacuzzi M en Gerdien Hilgenberg met Kadanz stonden respectievelijk op een tweede en derde plaats. Maar na de kür op muziek trok uiteindelijk Femke Beljon aan het langste eind. Zij eindigde in de kür weliswaar als tweede, maar met een totaalscore van 68,17 procent werd zij regiokampioen.

Ashley Langevoort eindigde in de kür op de derde plek en verspeelde daarmee haar eerste plaats. Zij werd in de einduitslag reservekampioen. Marike Klok, die met haar schimmel Weidehuis Indira Ghandi na het eerste onderdeel nog vijfde stond, reed een prachtige Kür en won deze. Dat leverde haar de derde plaats op in de eindrangschikking. Femke Beljon en Ashley Langevoort zullen echter afreizen naar Ermelo.

UITSLAGEN KAMPIOENSCHAPPEN REGIO OVERIJSSEL

Meer Dressuur

»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)
»
DEURNE – Frank Hosmar liet er afgelopen weekend tijdens de laatste observatiewedstrijd voor het EK paradressuur, dat van 4 tot en met 10 september in... (01-08-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür... (26-05-2023)
»
TOLBERT - Met een prachtige kür op muziek won Frank Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) de finale om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de... (16-04-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
»
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
»
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
»
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
»
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
»
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)