TIM LIPS NA EERSTE DAG DRESSUUR BESTE NEDERLANDER 

Laura Collett op goudkoers 

Tim Lips met Wicro Quibus

BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele overwinning ook om de zege in de landenwedstrijd strijdt.

De 31-jarige Britse Laura Collett lid van het ‘gouden’ team bij de Olympische Spelen van Tokyo en winnaar in Boekelo in 2019 met London 52, gaat stevig aan de leiding. Zij realiseerde met Dacapo een score van 21,9. Daarmee zette zij de verrassende nummer twee, de Italiaan Giovanni Ugolotti met Swirly Temptress, al op ruime achterstand. Hij behaalde een score van 24.4. De eveneens Britse Rosalind Canter staat voorlopig derde met een score van 25.0.

Omdat verwacht mag worden dat de chefs d’équipe hun beste ruiters in hun team hebben opgenomen is de verwachting gerechtvaardigd dat de veertig individuele starters niet voor grote verschuivingen in het klassement zullen zorgen. 

Yasmin Ingham

Toch mogen verrassingen niet worden uitgesloten, want tijdens het onlangs verreden WK in het Italiaanse Pratoni del Vivaro veroverde Yasmin Ingham de titel zonder deel uit te maken van het Britse team. Ook in Boekelo komt Ingham aan de start en mogelijk zorgt zij vrijdag opnieuw voor een surprise. De leidende Laura Collett is met Dacapo in vorm. Dat bewees zij twee weken geleden toen zij met dit paard als tweede eindigde in een korte vier sterrenwedstrijd in Little Downham. In juni zegevierde zij met Dacapo in een pittige vierster in Millstreet. 

Nederland negende
De Nederlandse ruiters, die het Oranje-kwartet van bondscoach Andrew Heffernan vormen, nemen na de dressuur in het tien landen tellende veld de negende plek in. Groot-Brittannië gaat ruim aan de leiding voor de Amerikanen, terwijl Nieuw-Zeeland derde staat.

Gezien de individuele klassering kan worden vastgesteld dat de jury karig was met de punten. Na 39 starters staat regerend Nederlands kampioen Tim Lips met Wicro Quibus op een voorlopige 21ste plaats. De achterstand van Lips op Collett bedraagt ruim tien punten.

De titelverdediger heeft in de strijd om het Nederlands kampioenschap een voorsprong van 0,7 punt op Janneke Boonzaaijer met Bouncer, die 22ste staat. Sanne de Jong neemt met Jersey MBF NOP een voorlopige 27ste plaats in, terwijl Thierry van Reine met de 35ste positie genoegen moet nemen.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

 

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)