AMAZONE MOET ALLEEN MICHAEL GREEVE VOOR LATEN IN GROTE PRIJS CONCOURS TWENTSE ROS 

Jodie Hall McAteer dichtbij ‘thuiszege’

Jodie Hall McAteer met Catoki

TUBBERGEN – Het had met een beetje geluk een nog mooier feestje kunnen worden dan het nu al was bij de BWG Stables. Het concours van Het Twentse Ros kreeg echter geen zege van een thuisrijder in de René Viscaal Sodiak Grote Prijs.

Jodie Hall McAteer was er op het parcours over 1,40 meter met barrage erg dichtbij, maar moest met haar elfjarige bruine ruin Catoki (v. Kannan) alsnog buigen voor Michael Greeve. Die stuurde zijn achtjarige hengst K-Star W (v. Big Star) 0,32 seconde sneller door het parcours in de extra rondgang dan de stalamazone van de Tubbergse broers Schröder. Steven Veldhuis legde met zijn tien jaar oude bruine merrie Iregina beslag op de derde plaats, op 0,3 seconde van McAteer.

De Engelse kon er prima mee leven. “Ik ben gewoon heel blij met mijn tweede plaats. Misschien dat ik nog best iets sneller had gekund, maar ik heb genoten van de sfeer en twee mooie rondjes. Ik heb het hier in Tubbergen enorm goed naar mijn zin.” 
Ook over Catoki is ze uitstekend te spreken. “Ik heb hem sinds zijn zesde jaar en hij doet alles een beetje op zijn eigen manier. Maar ondertussen is hij al erg ervaren en bezorgt hij me veel plezier.”

Weinig te klagen
Ook Steven Veldhuis (rechts) had na afloop weinig reden tot klagen. Zeker niet, omdat hij eerder op de dag al de rubriek over 1,30 meter op zijn naam schreef met de pas zesjarige schimmelhengst Condios CC Z. “Het was inderdaad een heel mooie dag. Ik ben zeer tevreden. Het had denk ik best nog wat sneller gekund, maar ik wil gewoon niet als een dolleman zo’n barrage rijden. Iregina laat zich wel heel gemakkelijk sturen, zij loopt de afstanden dicht door zelf de hindernissen op te zoeken. Maar als je dat te veel toelaat, wordt ze heel heet. Ik ben allang blij dat ze net als de andere paarden heel constant is en nauwelijks fouten maakt.”

Uiteindelijk ging de winst in het veld van liefst 74 deelnemers dus naar Michael Greeve (rechts), de snelste foutloze deelnemer in de barrage. Daarvoor meldden zich achttien van de twintig foutloze combinaties uit het basisparcours. 

“Het was een mooi parcours, waarop je goed moest weten wat je wilde. Je moest vooral niet te gehaast beginnen en proberen wat korter te wenden dan anderen. K-Star is pas acht, maar heel voorzichtig. Hij ligt goed op schema. We blijven heel vaak foutloos. Deze zomer gaan we vermoedelijk een twee sterren Grote Prijs rijden. En ik denk dat hij daarna nog wel hogerop kan. Ik heb nog wel een paar paarden meer die kunnen doorgroeien naar hopelijk een vijf ster.”
Greeve deelde complimenten uit aan de parcoursbouwers Jos Brinkman en Willem Schepers. “Het parcours was selectief, maar wel fair. En de accommodatie hier is natuurlijk gewoon fantastisch.”

Tweede zege Conor Drain
Over 1,35 meter boekte Conor Drain zijn tweede overwinning tijdens de vijfdaagse in Tubbergen. Met de zevenjarige bruine ruin Covehill Charlie was de Ier Lars Schröder met de negen jaar oude bruine merrie Diastarna PS met een verschil van precies een halve seconde de baas. Stef Veldhuis sloot als derde aan met de bruin geboren schimmelmerrie Karolitha.  Valeria Gineva reed naar de vierde plek met de twaalfjarige voshengst Gladiator en Jennifer Munsterhuis werd netjes vijfde met de bruine merrie Hurricane M.

Achter Steven Veldhuis met Condios CC Z legde Pim Mulder met de zesjarige vosruin Messe beslag op de tweede plek over 1,30 meter. De derde positie was voor Elike Morsink met de donkerbruine merrie Chalina Z en de vierde voor Gert-Jan Bruggink met de vosruin Armin van Buuren S. Berber Dijkman maakte met Lady van ’t Santbosch het eerste vijftal vol.

Voor Jos Brinkman, behalve parcoursbouwer ook voorzitter van Het Twentse Ros, was er alle reden om afloop zeer tevreden te zijn. “Het is allemaal geweldig verlopen, hoewel we de afgelopen vijf dagen alle weersomstandigheden hebben meegemaakt. We hebben nog nooit zoveel publiek langs de lijn gehad als vandaag en veel complimenten gekregen. Hier kunnen we alleen maar met een heel goed gevoel op terugkijken.”

Meer Concours Twentse Ros

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
TUBBERGEN – Conor Drain trok zaterdag op loopafstand van zijn huis de zege naar zich toe in de rubriek over 1,20 meter tijdens het concours hippique... (15-04-2023)
»
TUBBERGEN – Stef Veldhuis mocht donderdag de eerste prijs afhalen na de rubriek over 1,35meter met twee fasen tijdens het concours van Het Twentse... (13-04-2023)
»
Een concours houden is onmogelijk als niet tal van vrijwilligers bereid zijn er tijd en energie in te steken. Linda Idzes is er een goed voorbeeld... (11-04-2023)
»
Henriëtte en Luc Muylerman, Linda Schiff en René Schlichter voeren samen het team vrijwilligers aan, dat de bardiensten verricht tijdens het concours... (11-04-2023)
»
Als omlijsting van de strijd om de Grote Prijs van Albergen verzorgt Limburger Josh Clemens zondag 16 april met zijn stuntteam een spectaculaire show... (09-04-2023)
»
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar komen zaterdag 15 april vanaf 8.30 uur bij het concours van Het Twentse Ros ruimschoots aan hun trekken tijdens de... (09-04-2023)
»
Met zijn deelname aan The Dutch Masters in Den Bosch in maart kwam Conor Drain (30) opnieuw een stapje dichter bij de wereldtop. Een foutje in het... (08-04-2023)
»
Al sinds 2000 is Jos Brinkman voorzitter van PSV Het Twentse Ros in Albergen. De internationaal parcoursbouwer en docent aan het Zone.college had... (07-04-2023)
»
Een overweldigend aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat het deelnemersveld tijdens het concours van Het Twentse Ros bomvol zit. Zelfs het uitbreiden... (06-04-2023)
»
Liefst vijf dagen lang is het springterrein van de BWG Stables in Tubbergen van woensdag 12 tot en met zondag 16 april 2023 het decor van het... (05-04-2023)