Zilver voor Jeroen Dubbeldam

MIERLO - Jeroen Dubbeldam moest zondag tijdens de strijd om het nationaal kampioenschap tevreden zijn met zilver. Met Zenith SFN (v. Rash R x Fuego du Prelet) maakte de Weerseloër in de voorlaatste rit van de titelstrijd een springfout, terwijl grote concurrent Maikel van der Vleuten met VDL Groep Eureka de schade beperkte tot een strafspunt wegens het overschrijden van de tijd. In de laatste ronde gingen beiden foutloos rond, waardoor het goud in Brabant bleef en Dubbeldam het zilver kreeg uitgereikt. 

Frank Schuttert hield met Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) de knappe derde plaats vast, die hij ook na de voorlaatste ronde al bezette.

Jeroen Dubbeldam was niet onverdeeld gelukkig met zijn tweede plaats. "Natuurlijk mag ik even balen. We stonden twee dagen aan de leiding en als je dan tweede wordt, ben je niet blij. Je tracht toch in zo'n kampioenschap het hoogst haalbare te realiseren en dat is de titel. Maar als realist moet ik super tevreden zijn met mijn paard. De eerste dag winnen, de tweede wedstrijd foutloos. Nu maakten we een fout op een oxer, de uitsprong van een dubbel, en dat was mijn schuld. Ik kwam de dubbel heel mooi in, maar had met iets meer impuls naar de oxer moeten rijden. Daardoor haalden we de breedte net niet", vertelde Jeroen.

Frank Schuttert had zichzelf nog wel een podiumplaats toegedacht. "De ervaring hier in Mierlo leert je dat als je op zondag dubbel foutloos rijdt je bijna zeker op het podium staat. Winchester geeft me ondanks zijn bokkensprongen altijd weer een machtig gevoel. Hij was topfit en hij blijft voor mij vechten. Daarom rijd ik hem ook altijd met heel veel vertrouwen de ring binnen en ook vandaag heeft hij dat niet beschaamd."

Schuttert pakte en passant ook nog even de dagprijs mee voor de rubriek, omdat hij in de eerste manche de snelste tijd van de foutloze combinaties noteerde. Door deze voortreffelijke prestatie klom Schuttert van de tiende plek na twee wedstrijden op naar het brons.

Vechtlustige schimmelmerrie
Op de weide waar hij als kind speelde, werd Maikel van der Vleuten Nederlands kampioen bij de senioren. In de afsluitende twee manches tellende wedstrijd bleef Maikel met een geweldig vechtlustige schimmelmerrie VDL Groep Eureka (Chin Chin x Quidam) dubbel foutloos en greep voor het eerst in de geschiedenis van de familie Van der Vleuten de titel. "Ik heb hier in dit dorp mijn roots en woonde tot voor kort tegenover het wedstrijdterrein. Tijdens de ereronde bleef het publiek op de tribunes maar applaudiseren en dan merk je dat, ook al woon ik nu in Someren, ik een kind van Mierlo ben", aldus de kersverse Nederlands kampioen.

Bondscoach Rob Ehrens vertelde dat hij tijdens het NK vele positieve zaken heeft gezien. "Ik ben, terugkijkend op het NK, zeer positief gestemd. Maikel heeft een ommekeer in zijn rijden bewerkstelligd. Hij zet zijn handigheid om in vaardigheid en maakt dingen nu af. Ik ben daarvan onder de indruk geraakt en vindt zoals hij de laatste tijd rijdt in één woord knap", aldus Ehrens.

"Ik vond het een mooi kampioenschap en deze titel is er één die ik altijd al wilde hebben. Ik ben ongelooflijk blij dat het nu gelukt is. Het moet ook eens op zijn plaats vallen. VDL Groep Eureka heeft tot op het laatste alles gegeven", vertelde Maikel van der Vleuten. Normaal is VDL Groep Verdi zijn eerste paard, maar die heeft na de inspanningen van vorige week in de Wereldbekerfinale van Lyon nu rust. (Bron KNHS)

Voor de uitslagen, zie www.chmierlo.nl

Foto Jeroen Dubbeldam van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)