Zesde startpositie Oranje op EK

MADRID - Het Nederlandse ruiterkwartet begint donderdag als zesde van de zeventien deelnemende teams aan de landenwedstrijd van het Europees kampioenschap in Madrid. Voor Nederland gaat, inmiddels bijna traditiegetrouw, Eric van der Vleuten (Mierlo) als eerste van start met VDL Groep Utascha SFN. Als tweede Nederlander vertrekt zijn zoon Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Verdi. Gerco Schröder (Tubbergen) verschijnt met Eurocommerce New Orleans als derde in de piste. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) is met BMC Van Grunsven Simon de slotruiter.

"In het jacht had ik graag Jeroen als eerste van start willen laten gaan, maar de reglementen staan niet toe dat ik gedurende de wedstrijd de volgorde van de teamruiters verander. Vandaar dat ik er toch maar voor deze startvolgorde heb gekozen. Of ik over de loting tevreden ben? Ik had het mooi gevonden als we nog iets verder naar achteren van start hadden kunnen gaan. Maar goed, we kunnen in ieder geval vijf ruiters het parcours zien rijden en daar
ben ik dik tevreden mee", aldus bondscoach Rob Ehrens.

Volgens insiders is het uniek dat een vader en zijn zoon in een team van één land van start gaan. Daarvoor tekenen in Madrid vader en zoon Van der Vleuten.
Vader Eric, 48 jaar, rijdt in Madrid voor het eerst in zijn lang jarige carrière een Europees kampioenschap. Wel werd hij in 1982 Europees kampioen bij de young riders met Expo Visar. Ook voor Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten, 23 jaar, is dit EK zijn seniorendebuut. Hij ging wel eenmaal van start in het EK voor ponyruiters met Audi's Super Brat en deed tweemaal mee aan het EK voor junioren met Audi's Dargita en vier maal aan het EK voor young riders met Audi's Naomi, Audi's Parma la Douche en tweemaal met VDL Groep Sapphire B. Van der Vleuten sr. gaat in Madrid van start met VDL Groep Utascha SFN, terwijl Maikel van rijdt met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi.

De Nederlandse paarden hebben alle vijf de veterinaire keuring goed doorstaan en oogden tijdens het trainingsrondje in de sfeervolle piste superfit. Bondscoach Rob Ehrens vertelde dat de keuze voor Eurocommerce New Orleans een voor de hand liggende is. "Op voorhand was duidelijk dat New Orleans mijn eerste keuze was en pas als dit paard niet in vorm zou zijn of er sprake zou zijn van een blessure, er dan zou een beroep gedaan worden op Eurocommerce London. New Orleans is echter topfit en het gevoel is volgens Gerco Schröder zeer goed. Daarnaast kwam London pas donderdagavond terug van zijn trip naar Rio de Janeiro", aldus Ehrens.

De teams, die voor Nederland starten, zijn:
1) Spanje
2) Groot-Brittannië
3) Polen
4) Zwitserland
5) Ierland

De equipes van Hongarije, Portugal en Oostenrijk verschijnen met een equipe van drie ruiters aan de start. Daarnaast rijden nog zes ruiters individueel mee.

Programma
Woensdag 14 september - 14.00 uur: 1e team en individuele wedstrijd tabel C speed and
handiness;
Donderdag 15 september - 14.00 uur: eerste manche landenwedstrijd.
Vrijdag 16 september - 16.30 uur: tweede manche landenwedstrijd.
Zaterdag 17 september - rustdag.
Zondag 18 september - 15.30 uur: individuele finale over twee ronden.

Voor meer info zie: www.europeanjumping2011.com

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)