OOK PRIMA PRESTATIES LUCAS PORTER IN MAASTRICHT EN MATT GARRIGAN IN KRONENBERG

Zeges Gerco Schröder en Bruggink

Archieffoto Gerco Schröder met New Star van de Berghoeve © www.fototrailer.nl

Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender.

Tijdens de Donau Champions Tour in het Slowaakse Samorin won de Tubbergenaar met de negenjarige donkerbruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) de rubriek over 1,45 meter op tijd. Schröder was 0,63 seconde sneller dan nummer twee Jiri Hruska met Reiky.

In het Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender pakte Gert-Jan Bruggink de winst op het parcours over 1,35 meter met Kasilias SHO Z (hiernaast). Lars Wigger moest met Check M 04 1,18 seconde op hem toegeven. Bruggink zelf werd ook nog vierde met Vigalio SHO Z. Wigger nam over 1,30 meter met Lolly Mallone de vijfde plek voor zijn rekening.

Lucas Porter
Tijdens CSI4* Indoor Jumping Maastricht reed Lucas Porter met zijn dertienjarige bruine Holsteiner merrie Hope Street (v. Casall) naar een keurige derde plaats in de door Johnny Pals met Carlotta gewonnen wedstrijd over 1,45 meter. De eveneens foutloze Willem Greve stuurde zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de zevende plek. Hij werd op de voet gevolgd door Annelies Vorsselmans met de twaalf jaar oude voshengst Iron Man (v. Indoctro).

Conor Drain werd met de negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) achtste in de kwalificatie voor de Grote Prijs over 1,50 meter. Maikel van der Vleuten won met Elwikke. De Brabander was eerder op de dag met de eerder door Steven Veldhuis gereden achtjarige en door Jan Greve gefokte bruine hengst Equus Tame (v. Classic Bois Margot)ook al niet te kloppen over 1,40 meter met twee fasen. Annelies Vorsselmans sloot deze rubriek als zesde af met de negenjarige bruine ruin Qua Vadis JKG (v. Q-Verdi).

Matt Garrigan
In Kronenberg leverden Matt Garrigan (rechts) en Jennifer Munsterhuis prima werk af. De Ier van de BWG Stables tekende donderdag met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) voor een knappe derde prijs in de wedstrijd over 1,45 meter met barrage, die gold als kwalificatie voor de hoofdrubriek. Met de even oude bruine ruin I Will be Famous (v. Bubalu VDL) werd hij vijfde op het traject over 1,40 meter met twee fasen, de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour.

Jennifer Munsterhuis bezette donderdag de derde positie in de rubriek voor jonge paarden met haar zesjarige vosmerrie Pebble Beach (v. Arezzo). Met de eveneens in 2016 geboren bruine ruin Lord Thurricane (v. Carrera VDL) werd ze een dag later vijfde over 1,10 meter met twee fasen.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)