MET HIGHWAY M TN IN NEDERLANDS TEAM VOOR EINDSTRIJD FEI NATIONS CUP 

Willem Greve naar finale Barcelona

Willem Greve met Highway M TN na zijn winst in Rotterdam. Foto © Ashley Claus.

ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober uitkomt in de finale van de strijd om de FEI Nations Cup in Barcelona.

Bondscoach Jos Lansink selecteerde ook Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Willem Greve en Kim Emmen voor de eindstrijd op de Real Club de Polo. In 2021 won TeamNL voor het laatst de Nations Cup.

Het Nations Cup-seizoen kende dit jaar een absoluut hoogtepunt toen Nederland voor het derde jaar op rij de landenwedstrijd won in eigen huis. Vrijwel het gehele winnende team van CHIO Rotterdam reist af naar Barcelona. Zo neemt de huidige nummer zeven van de Longines FEI Ranking, Harrie Smolders, zijn toppaard Monaco NOP mee. Hij sprong daarmee al twee jaar op rij dubbel foutloos in Barcelona en verzekerde zich zo van de bonus die verdeeld wordt over alle dubbel foutloze combinaties. Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Willem Greve en Kim Emmen zitten, net zoals in Milaan, in het zadel van respectievelijk O’Bailey vh Brouwershof NOP., Long John Silver 3 NOP, Highway M TN en Inflame Go.

Schone lei in Barcelona
Het Nations Cup-seizoen kende voor Nederland een wisselend verloop, met als kanttekening dat relatief veel jonge combinaties van de bondscoach de kans kregen om uit te komen voor Nederland. Behalve de winst in Rotterdam waren er een achtste plaats in Sankt Gallen, een vierde in Falsterbo en een zesde in Dublin. Daarmee eindigde Nederland in de tussenstand op plaats zes. In Barcelona starten alle landen echter weer met een schone lei.

Programma
De FEI Nations Cup-finale wordt over meerdere dagen verreden. Op donderdagmiddag 28 september is de eerste ronde. De beste landen plaatsen zich voor finale op zondagmiddag 1 oktober. De overige landen rijden op zaterdagavond onder kunstlicht de Longines Challenge Cup. Het is de laatste keer dat de FEI Nations Cup in de huidige formule wordt verreden. Voor volgend jaar is het format aangepast, al blijft de finale op de historische Real Club de Polo in Barcelona. Ook CHIO Rotterdam blijft de komende vier jaar onderdeel van de vernieuwde Longines League of Nations.

TeamNL Barcelona
Harrie Smolders met Monaco NOP (v. Cassini II 2009)
Maikel van der Vleuten met O’Bailey vh Brouwershof NOP (v. Darco 2014)
Jur Vrieling met Long John Silver 3 NOP (v. Lasino 2012)
Willem Greve met Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek 2012)
Kim Emmen met Inflame Go (v. Namelus R 2013) 

Programma finale Barcelona
Donderdag 28 september 14.00 uur. Eerste ronde finale Nations Cup.
Zaterdag 30 september 21.00 uur. Challenge Cup Nations Cup.
Zondag 1 oktober 15.00 uur. Finale Nations Cup finale.

Derde in Paderborn
Willem Greve hield zondag met de bruine merrie Kyra (v. Grand Slam) de derde plaats over aan de finale van de strijd bij de achtjarige paarden tijdens het CSI2* in Paderborn. Gerben Morsink tekende er met Calida Z (v. Cornet Obolensky) voor de derde positie in de eindstrijd voor zevenjarige paarden.
 

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)