Willem Greve: mooie stap richting Rio?

ROTTERDAM - Willem Greve kan mogelijk vrijdagmiddag in Rotterdam een flinke stap zetten richting Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Met de twaalfjarige bruine hengst Carambole NOP (v. Cassini I x Convcerto II) vormt de Markeloër al maanden een uiterst betrouwbare combinatie, die op weinig fouten te betrappen is. In de landenwedstrijd van het CHIO Rotterdam mag hij zijn kwaliteiten bewijzen in de nationale equipe van Rob Ehrens.

“Carambole heeft al zo lang geen steken laten vallen, ik hoop dat hij dat dit weekend weer niet doet. Hij is super te pas. Vorige week in Treffen reden we dubbel nul, die wedstrijd zagen we meer als voorbereiding op Rotterdam. Daar was hij gewoon goed, dat hoop ik deze dagen weer te zien. Hij is heel constant en hartstikke zeker. Maar de concurrentie is groot. Ik kan niet meer doen dan zelf zo goed mogelijk presteren en hopen dat ik er straks bij zit.”

De concurrentie is er na vorige week bepaald niet minder op geworden. Jeroen Dubbeldam toonde in Oostenrijk aan dat de vorm van SFN Zenith NOP sterk is verbeterd en Gerco Schröder stelde zijn Olympische nominatie veilig met Glock’s London NOP. “En er zijn nog twee jongens die de laatste jaren twee keer een gouden medaille hebben veroverd, die hebben daarom begrijpelijk een streepje voor. London is twee jaar uit de grote sport geweest, maar sprong geweldig, dat is een hartstikke goed paard. En Zenith wordt met de week beter. Het is aan Jeroen of hij straks het goede gevoel heeft. Als hij zegt dat Zenith in orde is, gaat hij mee, dat is gewoon zo. Heeft hij hem niet in vorm, dan wil Jeroen niet eens naar Rio, zo reëel is hij wel.”

Willem Greve gaat deze dagen voor zijn kansen. “Ik rijd me de vouwen uit de broek en wil proberen er op het goede moment te staan. Ik droom ervan om Aken te rijden en droom er nog meer aan van de Olympische Spelen mee te doen.”

Willem Greve is in de landenwedstrijd van Rotterdam, die om 15.00 uur begint, de derde Nederlander die in actie komt. Als twintigste starter in het veld met acht nationale equipes, heeft hij Harrie Smolders met Emerald NOP (4) en Jur Vrieling met CDL Zirocco NOP (12) voor zich. Maikel van der Vleuten sluit met VDL Groep Verdi Tn NOP het kwartet Oranjeruiters af.

Zie ook www.chio.nl 

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)