Waarderingsprijs voor Gerben Morsink

WIERDEN - Uit handen van Robert Zandstra, voorzitter van Military Boekelo-Enschede, heeft Gerben Morsink donderdag als eerste de Twentse Hippische Waarderingsprijs van de stichting Hippische Organisaties Oost-Nederland (HION) in ontvangst mogen nemen. De onderscheiding is bestemd voor een individu, vereniging of evenement voor een in het afgelopen jaar geleverde positieve bijdrage aan de profilering van hippisch Twente bij uitstek. Morsink ontving een geldbedrag van 750 euro, een oorkonde en een fotocollage op canvas.

Gerben Morsink uit Beuningen, geboren op 20 augustus 1988, is een van de vele toptalenten die hippisch Twente rijk is. Met zijn tweede plaats in de strijd om de Grote Prijs van Twente op Faitfull bewees de nu 26-jarige ruiter deze zomer ook op absoluut topniveau mee te kunnen. Dat hij toekomst heeft in de sport toonde hij al talloze malen aan met zijn prestaties bij de jeugd en tijdens wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Lanaken.

Over op fokken sportpaarden
Gerben heeft al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. De basis daarvoor werd gelegd in zijn prille jongensjaren, toen opa Bernard en diens broer Gerard nog met hun paarden voor de ploeg actief waren. Na de komst van professionele landbouwmachines besloten die twee te kiezen voor het fokken van sportpaarden en dat ging ze prima af. Gerben zelf stapte als zevenjarige voor het eerst op de pony Clint en werd daarmee in 1999 nationaal indoorkampioen. Een jaar later volgde de nationale reservetitel met Chester. Met Persey werd hij daarna nog twee keer Nederlands kampioen.|

Eerste wereldtitel
In 2005 veroverde Gerben op Calina met het nationaal juniorenteam goud tijdens het EK, waar hij individueel zilver ophaalde. Datzelfde jaar was hij met Calina ook niet te kloppen in de competitie om de Twente Cup. Bij het WK voor jonge paarden in Lanaken volgde in 2007 zijn eerste wereldtitel met de zesjarige Zekina en eindigde hij met Carthino als zevende bij de zevenjarige paarden. Een jaar later reed hij met Zekina naar brons bij de zevenjarigen en greep hij goud bij het NK young riders met That’s Life. In 2009 was hij goed voor brons bij het NK young riders met Carthino. Met Carthageno werd hij in 2011 voor de tweede keer wereldkampioen bij de zesjarigen. In 2013 volgde het brons met de vijfjarige Coursy.

Zelf gefokte paarden
Gerben Morsink mag zich een van de weinige ruiters ter wereld noemen die de opleiding van zelf gefokte paarden combineert met het bedrijven van sport op het hoogste niveau. Dat maakt hem zeer bijzonder in de paardensportwereld.

Eerder dit jaar zag de Stichting Promotie Springteam Gerben Morsink het levenslicht. Die heeft als doel het mogelijk te maken dat de talentvolle ruiter uit Beuningen zijn loopbaan op nationaal en internationaal niveau met succes kan voortzetten.

Stichting HION
De bijeenkomst is een initiatief van de Stichting HION (Hippische Initiatieven Oost-Nederland). HION (Hippische Initiatieven Oost-Nederland) is een door Regio Twente geïnstalleerde stichting gericht op een sterkere profilering van de Twentse hippische branche door het verstevigen van de verbindingen tussen topsport, breedtesport, talentontwikkeling, hippische industrie en de daaruit voortvloeiende maatschappelijke impact. De Stichting HION bevordert het thema paard als motor voor sport, economie, onderwijs, wetenschap, recreatie en toerisme.

Foto van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)