Unieke one-womanshow Kirsten Rikkert

RIJSSEN - Kirsten Rikkert (foto) voerde vrijdag een unieke one-womanshow op. In de strijd om de Grote Prijs van Rijssen greep ze niet alleen de eerste, maar ook de tweede en de derde plaats. Met de twaalfjarige Sorrento (v. Kingston) was  ze de snelste. Ook met Winde RAG en Ugano bleef de zeventienjarige amazone uit Enter de niet kinderachtige concurrentie voor. Jeroen Dubbeldam bleef met zijn nieuwe aanwinst BMC Zenith SFN nog het best in het spoor van de ontketende Rikkert, die een eigen versie van Wie van de Drie regisseerde.

Met Winde RAG was Rikkert een van de vier barragekandidaten in de klasse Z. Ze was de enige, die - in 42,43 seconde - foutloos bleef. Judith Vetker dook met Vick Weis in 41,92 seconde wel onder haar tijd, maar maakte ook een springfout. Hetzelfde overkwam de nog rappere Anouk Winkel met Blue Devil, die al na 41,82 seconde door de finish kwam.

Van de tien ZZ-combinaties haalde precies de helft de extra rondgang. Jeroen Dubbeldam, die ook al in de klasse Z rond was gegaan met zijn nieuweling Zenith, hield als eerste de lei schoon. Onder het oog van onder anderen Herman Voort, een van de leden van de familie uit Den Ham die Zenith fokte, ging de nationaal kampioen echter begrijpelijk niet vol voor de winst. Dat deed Kirsten Rikkert wel. En hoe! Met Sorrento drukte ze het gaspedaal stevig in en eindigde ze onder de veertig seconden (39,46). Uiteindelijk was ze alleen nog een concurrent van zichzelf. Want met Ugano (43,39) tekende ze voor een onvervalste hattrick.

De Enterse was uiteraard zeer in haar nopjes met de trilogie. De 'Heerseres van Rijssen' over haar drievoudige succes: "Winde gaf me in de eerste rit al zo'n fijn gevoel, dat ik haar ook in de barrage mooi kon volgen. We reden ons eigen rondje, zonder haar ook maar een moment te overvragen. Met Sorrento heb ik wel iets, ik kan alles met hem. Hij kent het spelletje, hij draait al voordat ik hem aangeef dat hij dat moet doen. Ik heb het idee dat we elkaar inmiddels heel goed aanvoelen. Ugano is de laatste tijd veel mee geweest met Robert Vos (haar huidige coach, red). In Geesteren heb ik ermee gereden en dat ging hartstikke goed. Ook nu zag het er heel fris uit, het was een lekker rondje. Tja, dit is natuurlijk ongelooflijk. Maar wel heel mooi."

Ze zou dit weekeinde niet hebben misstaan bij het EK voor de jeugd in Portugal. "Ze besloot enige tijd geleden zelf die titelstrijd te laten schieten. "Om persoonlijke redenen", meer wil ze er niet over kwijt. "Ik heb er zelf voor gekozen, dus houd het me nu ook niet bezig. Vandaag ben ik hier en daarover heb ik niets te klagen."

Steven Veldhuis nam de zege in de klasse M voor zijn rekening. De Haaksbergenaar bleef Remco Been met Volvo's Ambrosius en Henri Stegeman met Abitibi Blues voor. Veldhuis werd met Adinka ook nog vierde, voor Don Willemsen met Quadeloupe.

UITSLAG

Meer Springen

»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)