Unieke dubbel Dominique Roelofsen

MARIENHEEM - Dominique Roelofsen realiseerde op de slotdag van de Sallandse Ruiterdagen een unieke dubbel. Met haar twee paarden Vienna en Wladimir S haalde de amazone uit Raalte de eerste twee prijzen na het klassieke rubriek voor de klasse ZZ af. Maar vooral bijzonder was dat ze in beide ritten in de barrage exact dezelfde tijd noteerde: 29,05 seconde. Chantal Regter eindigde als derde in 29,84 seconde. 

Zelf had Dominique Roelofsen zich het bijzondere van haar prestatie niet eens gerealiseerd. "Ik dacht dat ik met een van mijn paarden drietiende seconde langzamer was dan met de andere." Maar de uitslag vermeldt toch echt een gedeelde eerste plaats voor Vienna en Wladimir. "Het was sowieso al een mooie wedstrijd hoor. Zeker als je met je beide paarden zo dicht bij elkaar zit. Een leuke afsluiter. De paarden hebben dit jaar toch heel goed gesprongen, ik mag over 2011 absoluut niet klagen."

Bij het jachtspringen voor de klasse ZZ eindigde Dominique Roelofsen net naast het spreekwoordelijke podium. Ze werd vierde. Peter Smid met Flying Dutchman, Pim Mulder met Wilkins en Maaike Koopmans met Soraya gingen haar vooraf.

Hans van der Kolk klopte in het Z-klassiek met Uncle Sam Sander Geerink met Zaza. Het verschil tussen de twee was 0,11 seconde. Juulia Jylas werd op precies anderhalve tel van Van der Kolk derde met Tavanta. Thijmen Bourgondien pakte met Armani een vijfde plaats mee.

Pauline Rutten won met Zacha het jachtspringen voor de Z-ruiters. Steven Veldhuis finsihte met Agossi als tweede en met Adinka als vijfde. De derde en vierde plaats waren voor Rianne Nalis met Ace of Diamonds en Sharon Tenberge met Vinacolada.

Don Willemsen zegevierde met Satchmo in het jachtspringen voor de klasse L. Hij was meer dan drie seconden sneller dan de rest van het veld, waarin Chantal Regter de tweede stek bezette met Bonaire. Gwendolyn Krabbe palmde de derde prijs in.

Achter Thomas Arendsen Raedt met Why Not en Juulia Jylas met Ascot verzekerde Carolien Teggeler zich met Amigo van de derde plek in het klassiek springen voor de klasse M. 

Foto Dominique Roelofsen van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)