Tweede rankingproef bij Indoor Wierden

WIERDEN – Met liefst ruim 100.000 aan prijzengeld, het toevoegen van een tweede rubriek die meetellen voor de wereldranglijst van de internationale paardensportorganisatie FEI en het toevoegen van proeven voor internationale ponyruiters zet Indoor Wierden opnieuw een forse stap voorwaarts. Een tevreden voorzitter Raymond Spekenbrink, die nu voor het derde jaar achtereen de organisatie leidt: “We ontwikkelen ons steeds meer tot een totaalevenement voor alle categorieën van de springsport.”

“De jeugd heeft de toekomst, daar vecht je voor”, verduidelijkt Spekenbrink aan de vooravond van de 38ste editie van Indoor Wierden die zich van 31 oktober tot en met 8 november afspeelt in manege De Vossenbos. “Als je ziet hoeveel jeugd hier de eerste stappen heeft gezet van een carrière als ruiter, dat is ongelooflijk. Die naam willen we graag behouden. Dat doen we door elkaar fris te houden en ons evenement elk jaar een beetje verder te liften. Die tweede rankingproef bijvoorbeeld kost ons als organisatie zo’n 25.000 euro meer. Maar we steken daarvoor graag onze nek uit.”

Gedragen door sponsors en vrijwilligers
Indoor Wierden kan dat mede doen omdat het gedragen wordt door trouwe sponsors en het ‘onbetaalbare’ vrijwilligerswerk van ongeveer alle 300 leden van De Eschruiters, dat in De Ossenbos de thuishaven heeft. “Anders kun je dit niet doen”, weet Spekenbrink.

Indoor Wierden begint dit jaar op 31 oktober met het drie dagen durende programma voor ponyruiters, junioren en young riders. Vanaf maandag 3 november komen de landelijke ruiters in actie en op woensdag volgen de eerste rubrieken voor het twee sterrenconcours (CSI 2), een wedstrijd voor jonge paarden en de eerste opgave voor de deelnemers voor de Medium Tour.

Evenveel prijzengeld als in Grote Prijs
Op donderdagavond 6 november kan het publiek genieten van de eerste FEI-rankingproef, waarin evenveel prijzengeld te verdienen valt als in de afsluitende Grote Prijs van Wierden op zaterdagavond 10 november. Vorig jaar werd het hoofdnummer een prooi voor Roosje Brouwer met haar vosruin Wise Guy.
Spectaculair onderdeel in Wierden is ook altijd het traditionele puissancespringen, dat voor vrijdag 9 november op de agenda staat.

Clinic drie bondscoaches
In samenwerking met Hippische Organisaties Oost-Nederland (HION) is er donderdagavond 6 november een interactieve clinic, waaraan de drie bondscoaches springen Rob Ehrens, Roelof Bril en Luc Steeghs hun medewerking verlenen. In de laatste week van Indoor Wierden is er tevens een beurs met liefst dertig standhouders.

Zie ook de website www.indoorwierden.nl

Raymond Spekenbrink, hier rechts op de foto met wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp: "Elk jaar een stap vooruit richting totaalevenement voor de springsport.”

Meer Springen

»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)