Twee nationale titels Ties Rothstegge

ERMELO - Ties Rothstegge was zaterdag de grote man tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale ponytitels in Ermelo. De pas veertienjarige Weerseloër veroverde er zijn vierde en vijfde nationale titel als springruiter. Ties was zowel de sterkste in de hoogste categorie van de klasse M (met Orchid's Onyx) als die in de klasse L (met Flash). "Dit gaan we wel even vieren", beloofde de dubbelkampioen, die veel baat zegt te hebben bij de training van plaatsgenoot Jeroen Dubbeldam.

Sinds een week of drie rept Ties Rothstegge, leerling commerciele techniek aan het Twents Carmelcollege De Potskamp in Oldenzaal zich 's middags na schooltijd richting de stallen van de Olympisch kampioen van 2000. Hij heeft er ook zijn pony's staan. "Hij helpt me, geeft me les en ik kijk veel naar hoe hij het zelf doet. Daar leer ik veel van. Mijn huiswerk doe ik 's avonds."

“Onyx springt altijd heel hoog", aldus een overdonderde winnaar na de titelstrijd in de klasse M. “En ook met Flash ben ik ervoor gegaan, zoals ik altijd doe! Die kan erg kort wenden. Maar ik denk dat ik de overwinningen ook te danken heb aan de lessen die ik heb gevolgd bij Jeroen Dubbeldam. Bij hem ben ik bezig geweest mijn pony’s dressuurmatig te trainen."

Orchid's Onyx liep vorig jaar zijn eerste L-parcours samen met Ties en Flash kwam pas afgelopen winter voor het eerst met hem in de springring in dezelfde klasse. Zondagavond viert Ties Rothstegge thuis een mooi feestje met familie, vrienden, buren en bekenden. Zijn club, de St. Jorisruiters, zal hem ook nog huldigen. Maar die wacht nog even de Hippiade van volgende week af. Je weet tenslotte nooit of ook een of meer clubgenoten nog toeslaan in Ermelo...

De tweede plaats in de klasse M was voor Pam Nieuwenhuis met haar Pam's Don Pedro. Derde werd Floor van der Hulst met Finn Mc Cloud Westland. Jisca Hut werd reservekampioen in de klasse L met haar pony Bjirmen's Wytse Twa en Danine Pater behaalde een mooie derde plaats met Burberry.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)