Slotakkoord voor Steven Veldhuis

MARIENHEEM - Met een fraaie triomf in de finale van de klasse Z/ZZ tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem blies Steven Veldhuis (foto) vrijdagavond het slotakkoord van het regionale hippische jaar 2011. Met de pas zesjarige vosmerrie Agossi (v. Heartbreaker x Zapateado) was de Haaksbergenaar in 29,68 seconde in de barrage de snelste. Hendrik Jan Schuttert moest zich op Zalza HS tevreden stellen met de tweede plaats (30,26), Rob Schipper werd derde met Volendam (32,06).

Don Willemsen kwam ten opzichte van Schipper maar driehonderdste seconde te laat binnen om derde te worden en finishte als vierde. De vijfde plek was voor Harrie Wiering met Hemmelhorst Adam.

Voor Steven Veldhuis kwam de zege onverwacht, maar uiteraard als een welkome verrassing. "Het was billenknijpen", erkende de Haaksbergenaar, die als eerste de ring in moest voor de barrage en maar moest afwachten of zijn tijd voldoende zou blijken. "Eerlijk gezegd had ik niet het idee dat het veel sneller kon. Ik kom niet zo vaak uit de baan met het idee dat ik wel eens gewonnen kon hebben, nu wel. Maar je weet et natuurlijk nooit. Hendrik Jan kwam nog behoorlijk dicht bij, maar het was kicken toen ik zeker wist dat ik gewonnen had."

Veldhuis kan die opkikker best gebruiken na een 2011, dat hij zelf omschrijft als een sportief niet zo geweldig jaar, dat echter zakelijk uitstekend verliep. "Als je alles op een rijtje zet, was het een fantastisch jaar. Ik ben acht jaar gelden voor mezelf begonnen je moet het spul eerst aan het draaien hebben. Ik heb de laatste maanden nogal wat goede paarden verkocht en dus goed zaken gedaan. Maar eigenlijk is de sport moijn belangrijkste drijfveer. Dus als het een beetje kan, wil ik graag zonder al te veel risico een paard zelf houden waarmee ik hogerop kan. Ik heb er nu weer een paar, ook van andere eigenaren, waarmee ik sportief vooruit kan en waarvan ik veel verachtingen heb. Maar het heeft nog wel even tijd nodig. Dit was in elk geval een lekkere afsluting van het jaar. En dat terwijl ik als reserve de finale binnenkwam. Met drie andere paarden had ik fouten gemaakt in de Z. In de eerste proef met Agossi gooide ze er nog drie af, nadat we onlangs in Delden na twee keer nul twee waren geworden in haar eerste Z-wedstrijd. Ik had wel het idee dat ik met Agossi hoog zou kunnen eindigen als ik foutloos zou blijven. Want ze kan heel makkelijk snel. Maar na twee keer in de Z een finale winnen, daar kun je vooraf alleen maar van dromen."

Rob Schipper had eerder op de avond de finale van de klasse M in zijn voordeel beslist. Met Farina (v. Marome) was hij bijna een volle seconde rapper dan Alene Roeland met Anoux. Bas van der Aa bevestigde met Goldfeyer zijn puike vorm op de derde stek. Hayke Helthuis met Sainte-Foy en Janneke van Noord met Antonov reden naar de vierde en vijfde prijs.

Uitslagen vrijdag 30 december

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)