Ruiters organiseren nieuw concours

TUBBERGEN – Het zat al enkele jaren in de pen, maar binnenkort komt het er echt van. Het eerste Jumping Schröder Tubbergen wordt van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 mei gehouden op de fraaie terreinen van de BWG Stables van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder aan de Reutummerweg. Met dank aan Tom Brinkman en Jesper Romp, die het initiatief namen voor de eerste editie van een voorlopig nog landelijk evenement.

Tom Brinkman legt uit: “We hadden hier een keer een oefenparcours uitgezet op een wei en dat zag er zo leuk uit dat Jesper en ik tegen elkaar zeiden dat het eigenlijk heel jammer was dat hier nog steeds geen echt concours werd gehouden. Al vijf jaar staan de data voor zo’n evenement op de kalender, maar door tijdgebrek van Ben en Wim kwam het er steeds niet van. Toen kwamen wij met het idee de organisatie op te pakken en dat vonden ze prima.”

Veel toppers op graspiste
Met als gevolg dat de aanvankelijke twee dagen ondertussen al zijn verdubbeld tot vier, omdat de belangstelling onder ruiters enorm is. Ook toppers als Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Gert-Jan Bruggink, Willem Greve, Albert Voorn, Hendrik Jan Schuttert, Robert Vos en Angelique Hoorn hebben zich al aangemeld voor de première van het gratis toegankelijke concours, dat wordt verreden op een graspiste van 105 x 100 meter. De allweather-piste doet dienst als inspringterrein. Rondom komen een grote tent, een tribune en een promodorp met  24 stands in pagodetentjes. Tevens wordt onder supervisie van Kinderopvang De Boerderij een kinderdorp ingericht waarbij meteen voor opvang van de kids wordt gezorgd.

Hoogtepunt van de wedstrijd wordt de strijd om de Nijboer Interieur Grote Prijs van Tubbergen, aan nationale wedstrijd met hindernissen tot en met 1,40 meter, die voor zaterdag 9 mei om 18.00 uur op het programma staat. Een dag eerder is de ‘kleine’ Grote Prijs voor ruiters in de klasse ZZ. Jos Brinkman, vader van Tom, is de parcoursbouwer.

Afscheid en welkom voor toppaarden
Op de afsluitende zaterdag wordt  ook volop aandacht besteed aan de bijzondere paarden die bij de BWG Stables onderdak vinden. Na de eerste ronde van de strijd om de Grote Prijs wordt afscheid genomen van de oudgediende toppers Montreal, Monaco en Geneve. Na afloop van de hoofdrubriek is er een speciale welkomstceremonie ter ere van Glock’s London, de Olympische springtopper die voor zijn ruiter Gerco Schröder en de Nederlandse springsport behouden bleef.

Voor de organisatie van Jumping Schröder Tubbergen is een stichting in het leven geroepen onder voorzitterschap van accountant Gerrit Hendriksen. Maaike ten Berge-Bijlsma vertolkt de rol van secretaresse en Jesper Romp is als penningmeester verantwoordelijk voor de financiën. De drie broers Schröder, Tom Brinkman en cateraar Ruud Droste zijn de overige bestuursleden. Brinkman en Romp c.s. kunnen rekenen op de steun van veel vrijwilligers, veelal mensen uit de buurt en eigen vrienden.

Tot nu hebben ze geen klagen over de manier waarop de voorbereidingen verlopen. Jesper Romp: Al merken we wel dat sommige dingen duurder zijn dan we dachten. Dat je hindernissen, een parcoursbouwer, juryleden en een wedstrijdsecretariaat nodig hebt, wisten we wel. Maar als je ermee bezig bent, kom je erachter dat je bijvoorbeeld ook moet zorgen dat je vergunningen binnenkrijgt. Er komt een hoop bij kijken.”

'Vooral een mooi evenement'
Maar ze hebben het er graag voor over om op hun thuisterrein een mooie wedstrijd neer te zetten. “We willen vooral dat alles goed is en dat het publiek en het dorp van een sfeervol concours kunnen genieten”, zegt Tom Brinkman. “Vaak zijn concoursen meer commercieel ingericht dan dat het erom gaat dat het gewoon een mooi evenement is”, vult Jesper Romp aan. “Dat laatste willen we hiermee een beetje terug krijgen.”

Ze pakken het daarbij realistisch aan. Romp: “We willen eerst dat de basis goed is, uitbreiden kan altijd nog.” En Brinkman: We beginnen landelijk en we kijken wel waar we uitkomen. Je kunt beter groeien dan dat je terug moet.” 

Voor het programma, zie de website www.jumpingschrodertubbergen.nl

Tom Brinkman en Jesper Romp leiden de organisatie van de eerste editie van Jumping Schroder Tubbergen. Foto © Willem Pfeiffer

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)