DE DRIE ROLLEN VAN HENDRIK JAN SCHUTTERT BIJ CSI OMMEN

Ruiter, trainer en organisator tegelijk

OMMEN - Hendrik Jan Schuttert zag donderdag op zijn eigen concours CSI Ommen de winst aan zich voorbij gaan in de rubriek over 1,35 meter met barrage. Meervoudig Olympisch eventingkampioen Michael Jung troefde hem met een verschil van 0,42 seconde af. “Ik dacht toen ik door de finish kwam: Net wel, net niet”, lacht Schuttert. “Maar het is geen schande om achter hem te staan toch?” Lucas Porter, in de leer bij Jeroen Dubbeldam, sloot de rubriek met C Hunter als zevende af.

Het zijn voor Hendrik Jan Schuttert (tweede van links op de foto) drukke dagen als organisator, ruiter en trainer tijdens de achtste editie van het sfeervolle CSI Ommen. “Ik help drie leerlingen met verschillende paarden, van wie Alec Bozorgi vanavond vijfde werd en neem zelf ook deel met vijf paarden. Eerder reed ik er maar twee omdat het organiseren best veel energie kost, maar ik heb zulke fijne paarden dat ik graag volledig wilde meedoen. Dat kan alleen maar als je een super organisatieteam hebt, zodat ik me iets meer op het rijden kan focussen. De mensen in de organisatie en vrijwilligers weten nu precies hoe en wat.”

Exception HS (v. Quasimodo Z), die 0,42 seconden langzamer was dan de hengst Daniels Jack S (v. Diarado) van Michael Jung, is volgens Hendrik-Jan een ‘heel getalenteerd paard’ van acht jaar dat klaar is voor een stapje hoger. “Door blessures van mijn beste paarden ben ik een aantal jaren geleden opnieuw begonnen met jongere paarden. Het duurt een tijdje voordat ze echt inzetbaar zijn, maar het ziet er nu goed uit!”

Madée Schuttenbeld niet te kloppen
Madée Schuttenbeld liet weer eens zien dat ze met haar vijftienjarige bruine merrie Vayranta (v. Haarlem x Zeoliet) nauwelijks te kloppen is. De Almelose zegevierde met ruime voorsprong in de rubriek over twee fasen van het CSI1. Achter haar legden Miranda Spronk met Golden Christien, Marco Sas met Galileo van de Hagenhorst en Jeanette Corbeek met haar vosmerrie Zaza (v. Guidam) beslag op de plaatsen twee tot en met vier.

José ‘The Media Nanny’ Woldring was op Chella (v. Vandamme) net als tijdens het CSI Twente in Geesteren goed voor een overwinning. Ze schreef de proef over 1,30 meter op tijd voor de Medium Tour op haar naam. Hilde Woudstra was met Titania goed voor de vierde prijs. Frank Schuttert eindigde met zijn schimmelruin Alanix Hero als zevende, Jeanette Corbeek met Golddigger als achtste en Jan Schuttert met Farmers Proud HS op eigen erf als tiende.

Derde plek Lucas Porter
Voor de wedstrijd over 1,40 meter van het CSI4 was de belangstelling zo groot dat deze in twee groepen moest worden verreden. In de eerste daarvan reed Lucas Porter met de achtjarige vosmerrie Cassina (v. Collado) naar de derde positie. Hendrik Jan Schuttert eiste voor eigen publiek de zesde plaats op met de even oude bruine ruin Expensive (v. Unaniem) en werd op de voet gevolgd door achtereenvolgens Bas van der Aa met Davinci en Gert-Jan Bruggink met Primeval Extase.

Robert Vos finishte met zijn donkerbruine ruin Carat als zesde in de tweede reeks, net voor Anne-Liza Makkinga met haar bruine merrie Finesse van Sappenleen. De winst was voor Stephanie Holmen met Tirs Pesto.

Zie ook www.csiommen.nl

Meer Springen

»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)