Puissance voor Pim Mulder

WIERDEN - Het altijd spectaculaire puissancespringen tijdens Indoor Wierden leverde vrijdagavond in manege De Vossenbos een overwinning op voor specialist Pim Mulder. Met zijn machtige springer Amigo haalde hij als enige de finish van de derde barrage en dat leverde Mulder het mooie bedrag van 1250 euro op. Zijn overgebleven concurrenten Eric ten Cate met Vhamanta en Charlotte Flack met Ratina Kan trokken hun paarden voortijdig terug en moesten zich tevreden stellen met 550 euro.

Stefanie van den Brink superieur
Stefanie van den Brink toonde zich met de negenjarige donkerbruine merrie Baronescha superieur in de finale van de Medium Tour. Op een haar na had ze 3,5 seconde voorsprong op de nummer twee, Manuel Fernandeze Saro met Santiago de Blondel. Matthias Lucas leverde met Amand de Corky K zelfs meer can vier volle tellen in. Kirsten Rikkert vloog nog een dikke twee seconden sneller dan Stefanie van den Brinkover de hindernissen, maar met Sorrento tikte ze helaas voor haar ook een balk af. Daardoor moest de Enterse het doen met de zesde plaats. Bas van der Aa bezette met Cassilia de negende positie.

Remo Been de snelste
Remco Been was de sterkste in de tweede kwalificatierubriek voor de finale van de Small Tour over 1,30 meter op tijd. Met de negenjarige bruine ruin Brunetti was Been aanzienlijk sneller dan Conor Drain met Carmauxgraaf en Jesper Romp met Cinnanion. Vicky Helthuis werd vijfde met Lotus, Jeanette Corbeek zevende met Zaza, Beau Vos achtste met Hilfiger en Willem Greve gedeeld tiende met Girlpower.

Dominique Roelofsen mocht de tweede prijs afhalen na de rubriek voor de jonge paarden over 1,35 meter. Ze hoefde alleen Jack Ansems met Dior voor zich te dulden, maar hield onder anderen Gerco Schröder met Glock's Charismatic Boy (derde), Wesley Heijdens met Dia Dore (vierde), Marleen Bruggink met Casparo(zevende) en Don Willemsen met Charley (tiende) keurig achter zich.

Team Trophy
In de strijd om de Team Trophy trokken Judith Vetker met Dimanche en Wendy Ligtenberg met Radorette van Team Jolie Woman aan het langste eind. Ze waren goed voor twee nulrondjes en de snelste tijd in de barrage. Jeroen Meppelink met Berba en Quincy Hayes met Cupido namen als Team Marquette de tweede plek voor hun rekening en Bart Haselbekke met Qualif de Thurin en Jesper Romp met Cinnanion grepen voor Team Nijwa de derde prijs.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)