SANDER NABER EN FRANK BUITENHUIS PAKKEN TWEE ZEGES OP NIEUWE ZANDPISTE

Primeur Koen Westendorp in Rijssen

RIJSSEN – Koen Westendorp had vrijdagavond de primeur in de klasse Z/ZZ tijdens de Rijssense Paardendagen. De achttienjarige stalruiter van Stal Wiefferink uit Wierden haalde op de nieuwe zandbodem van De Oosterhoffruiters de zege in de hoogste klasse binnen met een puike rit in de barrage.
 

Westendorp leverde daarin met Comme Prévu voor de tweede keer een foutloos rondje af. Dat deed alleen Steven Veldhuis hem met El Clarimo na, maar de Haaksbergenaar had bijna een volle seconde meer nodig voor de extra rondgang. Voor de barrage plaatsten zich tien combinaties. Vier deelnemers -Bas van der Aa Frank Buitenhuis, Steven Veldhuis en Jessie Wiefferink- hadden daarbij twee ijzers in het vuur, maar legden het ondanks dubbele kansen af tegen de jonge Koen Westendorp.

Frank Buitenhuis was wel rapper dan de Kampenaar van origine, maar kwam door een springfout met Vivaldi niet verder dan de derde plek. Bas van der Aa eindigde als vierde met Eros W en Britt Wiefferink mocht zich met Alpha als vijfde opmaken voor de prijsuitreiking.

Net als Remco Been
Koen Westendorp was na afloop vol lof over Comme Prévu, een jaar geleden door zijn baas Erik Wiefferink en Robert Nijland aangekocht. “Comme is een beestje met karakter. Die wil alles voor me doen en geen balk aanraken.” Het bevalt de opvolger van Remco Been op Stal Wiefferink toch prima in Wierden. “Het gaat steeds wat beter en vooral met dit paard heb ik een goede klik. Toen ik kwam heb ik eerst een tijdje thuis bij Erik gewoond, ondertussen heb ik een appartementje bij de stal. Ik wil graag verder in de paardensport en ik hoop dat het met mij hier net zo goed gaat als met Remco voor mij. Het zou mooi zijn als ik in zijn voetsporen zou kunnen treden.”

In de vier andere rubrieken werden de overwinningen verdeeld door Sander Naber en Frank Buitenhuis. Beiden wonnen een van de twee proeven in de klasse M en L. Naber pakte met Global M de winst in de klasse M op tijd, voor Marjolijn Stam met Eros M en Koen Westendorp met Helsinki. Op het parcours met barrage was Buitenhuis met Idrigill (onderste foto) de snelste. Hij werd gevolgd door Marije Nijhof met Gangster en Iris Zwienenberg met Gravin BZ.

In de klasse L hadden Sander Naber en Frank Buitenhuis de hoofdrollen al op dezelfde manier verdeeld. Naber realiseerde met Ivaludine S de snelste tijd in de rit tegen de klok. De tweede en derde plaats waren voor Aniek ter Harmsel met Hakkie en Steven Veldhuis met Hummer. Buitenhuis was met Carefull Girl superieur in de wedstrijd met barrage. Sarah Koppelman finishte met Hebe als tweede en verwees Christa Leeuw met Hamilton naar de derde stek.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)