TWENTE CUP KLASSE M VOOR HENGELOËR, LYNN BOUWMEESTER BESTE IN KLASSE L

Mart IJland als eerste de beste

SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de Hengeloër een tijd neerzetten en foutloos blijven in de barrage. Dat deed hij zo goed, dat niemand van zijn vijftien concurrenten hem nog kon passeren. 

Van de 24 combinaties bleven er in de basisomloop liefst zestien foutloos. Mart IJland opende het bal in de tweede rit met een knappe tijd van 40,06 seconde en daar kwamen vervolgens slechts drie andere gegadigden voor de winst in de buurt. Robbin Robijn kwam na 40,48 seconde door de finish, maar maakte onderweg een springfout op Galiandra. Steven Veldhuis deed dat niet, maar strandde  na 40,39 seconde.

Direct na Veldhuis ondernam Jarno Hesselink een manmoedige poging Mart IJland van de koppositie te verdrijven. Hij was liefst 1,95 seconde sneller dan de lijstaanvoerder, maar tikte ook een balk uit de lepels. Omdat daarna ook de in de basisomloop zeer snelle Naomi Hommels al op de derde hindernis strandde, was daarmee het gevaar voor IJland geweken en mocht de vijftienjarige ruiter voor de tweede keer een Twente Cup in ontvangst nemen, nadat hem dit enkele jaren geleden ook als ponyruiter al eens was gelukt.

“Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht”, bekende Mart IJland na afloop. “Als je als eerste moet starten in de barrage kun je alleen maar blij zijn dat niemand je voorbij gaat. En er kwamen nog veel snelle combinaties na mij. Bovendien heb ik Issey nog maar een week of vier. Hij is van de BWG Stables van de broers Schröder en het is echt een fijn paard. Hij is heel voorzichtig en snel van de paal.”

Achter Mart IJland en Steven Veldhuis reed Judith Ribbels met Holiday naar de derde plaats. Ook Noor Daniels met Grasshopper, Chanel van der Wal met Fiesta en Tess Huttenhuis met Felix sloten de barrage zonder mankeren af en eindigden op de posities vier tot en met zes.

De Twente Cup in de klasse L was voor Lynn Bouwmeester met Coposta v. Tojope. De amazone van de rijvereniging Diepenheim bleef Pascalle Donders met Cute Puppenfee en Evelien Walkot met Happy voor.

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)