NA WINST IN GROTE PRIJS VRAGENDER, OOK REMCO BEEN ZEER SUCCESVOL

Luxeprobleem voor Frank Schuttert

Foto Frank Schuttert met Luckey © Wendy Scholten

VRAGENDER – Frank Schuttert kampt ook na het voor hem uiterst succesvolle concours in Vragender van afgelopen weekend met de prangende vraag welk derde paard hij eind januari  meeneemt naar Jumping Amsterdam.

De ruiter uit Stegeren startte zaterdag maar liefst drie paarden in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage. “Drie heel verschillende paarden die ik al langere tijd op stal heb en waarvan ik veel verwachtingen heb. Ze hebben al veel parcoursen over 1,40 meter gelopen, maar nog geen of heel weinig rankingproeven. Dit is een mooie opstap daarvoor. Maar de grootste reden is dat ik naast mijn twee beste paarden nog een derde paard kan meenemen naar Jumping Amsterdam. Na dit concours zou ik beslissen, maar ik weet het nog niet”, lacht de ruiter uit Ommen.

Frank Schuttert startte als laatste starter in de barrage en won met Luckey SR Z (v. l’Arc de Triomphe), nadat hij al dubbel foutloos en vlot naar een vierde en vijfde prijs reed met Katoulon (v.Toulon) en Wezenberg’s Panama van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld). “Ik ging hier niet eens naar toe met het idee om de Grote Prijs te winnen, maar toen het zover was, ging ik toch met de strijd mee.” 
Daardoor zakte de succesvolle Tani Joosten met haar imponerende Galdal me naar de tweede plaats en werd Kars Bonhof derde met zijn nieuwe troef Ugano Z. 

Met vijftien deelnemers in de Grote Prijs viel het deelnemersveld in kwantiteit iets tegen, maar kwaliteit was er genoeg. Veel ruiters die graag in Vragender rijden, startten internationaal in Groningen. “Ook een heel mooi concours”, vertelt Frank Schuttert. “Maar dit programma paste mij beter. Nu heb ik deze twee dagen zo’n negen paarden meegehad en kon ik alle drie over 1,40 meter op vrijdag en in het 1,45 meter op zaterdag starten”, vertelt Frank Schuttert.

Meest succesvol
Remco Been ontpopte zich tot de meest succesvolle ruiter van de PSC Nieuwjaarsjumping, waarvan Sjack Meuleman vaste parcoursbouwer is. De stalruiter van Hank Melse won met Cookie T (Comme il Faut) direct op tijd over 1,40 meter op vrijdag, waarin Jochen Munsterhuis hem met Jaguar het dichtst op de hielen zat. Annelies Vorsselmans bezette met Ubrisco en Jolita de derde en vierde plek, voor Frank Schuttert met Luckey SR Z. Jeroen Dubbeldam werd zevende met Acuero, Wendy Timmers tiende met I-Wella.

Over 1,30 meter eindigde Remco Been met Athina Z als tweede achter winnares Ester Damman-Blekkink. Nu bezette Wendy Timmers met I-Wella de derde plaats, voor Jeroen Dubbeldam met Trezeguet. Been zelf werd met Bridgetown Z ook nog vijfde.

Zaterdag stond er helemaal geen maat op Remco Been. De Wierdenaar pakte de eerste drie prijzen over 1,35 meter met achtereenvolgens Bridgetown Z (onderste foto), Lucy Z en Athina Z, voor Pia-Luise Aufrecht met Surprising Dream SHO Z.
Remco Been schreef met Lucy T. ook nog eens de rubriek over 1,30 meter op zijn naam, waarin Jeroen Dubbeldam met Trezeguet de derde plek opeiste.

Cas Hoogendoorn werd tweede over 1,20 meter met A Quite, voor Esmee Nijland met Kalineke. Over 1,10 meter snelde Nienke Veldhof met Likina Field seconden voor de concurrentie uit. Josta van Straaten hield haar met Kelleza-S nog het best bij. Britt Weusthof bleef met Agono de rest van het veld voor over 1,10 meter op vrijdag, met Mayke Leusink op Nikita L als naaste belager. Rens Olde Olthuis greep op Jodylette de winst over 1,00 meter met 77 stijlpunten. Mayke Leusink was zondag met Nola goed voor 77,5 punt, maar moest tevreden zijn met plek drie.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)