OPNIEUW DE BESTE OVER 1,00 METER OP STIJL BIJ NK, NU MET HONEY DUCK T&L Z

Lisa Schröder prolongeert springtitel

Lisa Schröder met Honey Duc.

ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama Mia Picobello heerste ze dit keer met de dertienjarige vosmerrie Honey Duck T&L Z.

Het was een overtuigende zege voor Lisa Schröder, die in beide rondes met een vorstelijke beloning van 90 punten werd gewaardeerd. En dat terwijl ze nog niet geheel hersteld was van de griep die haar al enkele dagen in de greep hield. Met wat koortsremmers ging ze toch van start. En met succes.

Honey Duc heeft ze pas sinds januari onder het zadel. Drie weken geleden nog kwam ze met haar ten val, maar net als haar pony krabbelde ze snel weer op. In Ermelo stond er geen maat op het duo. Lisa: “Honey Duck vertrouwt je heel gemakkelijk en is erg lief in de omgang.”
Met Mama Mia Picobello was ze over 1,10 meter ook dichtbij de barrage, tot op de laatste hindernis een balk naar de grond ging. Dat was jammer, maar de titel met Honey Duc vergoedde veel. Met beide paarden werd ze eerder dit jaar al kampioene van de Regio Overijssel.

Op afstand
Net als een jaar eerder beleefde vader Gerco Schröder het succes van zijn dochter op afstand. De winnaar van Olympisch zilver in Londen (2022) is ook dit weekend in het Spaanse Oliva Nova. Of Lisa ooit in zijn voetsporen zal treden is natuurlijk de vraag. Dat ze talent heeft is zeker, want in 2022 eindigde ze al twee keer als tweede in Ermelo.

“Ik hoop wel nog verder te komen in de paardensport”, zegt de dertienjarige Tubbergse bescheiden. “Maar ik heb nog geen uiteindelijk doel voor ogen. Lisa Schröder, tweedejaarsleerlinge VWO op het Canisius College in Tubbergen, heeft nog even de tijd…

Het beste regionale resultaat op vrijdag kwam van Elike Morsink, die met de negenjarige bruine ruin Caracas Z (v. Chacqui) de titelstrijd over 1,30 meter als zesde afsloot. Joanne Wes werd achtste met de even oude zwartbruine merrie Kaiserin (v. Cornet Obolensky). 
Femke Meenhuis finishte als achtste over 1,35 meter met de twaalfjarige bruine ruin Humphrey VDD (v. Nabab de Reve) en Ashley Spiele-te Wierik  negende over 1,40 meter met de achtjarige bruine merrie Lady-Rubertha (v. Glennfiddich). Jesse Seiger klasseerde zich als zevende over 1,20 meter met de zes jaar jonge schimmelvosruin N’Avicii (v. Comthago VDL).

Net naast podium
In de klasse over 1,10 meter miste Cindy Kosse maar net het podium. Ze eindigde als vierde met de achtjarige zwarte merrie Blacky. Vorige week was ze al nationaal kampioene geworden in de klasse over 1,00 meter (categorie C) bij de ponyruiters door met haar zwartbruine ruin KSH Mistral als enige in beide rondes foutloos te blijven.

Dit weekend haalden Sieuwke Höften met Make my Day (1,30 meter, categorie DE) en Nienke Veldhof met Likina Field (1,10 meter, categorie ) brons in Ermelo. Maurie Slagman werd achtste over 1,20 meter (categorie DE) met Robin Hood.

UITSLAGEN NK ERMELO
 

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)