OOK PROGRAMMA OP ZATERDAG BIJ SCHRÖDER MASTERCLASS SCHOT IN DE ROOS

Hoogtesprong en Ladies Cup succes

TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de zaterdagavond bij menig bezoeker rood omcirkeld. De hoogtesprong over houtvezelbalen en de Ladies Cup zorgden voor een waar spektakel in een volgepakt ‘stadion’.

“Wij vinden het belangrijk dat ook de zaterdagavond leuk is voor de bezoekers”, vertelt Rob Scherphof namens de organisatie. “De hoogtesprong en de Ladies Cup waren vorig jaar al een waar succes en dit jaar bleken die rubrieken wederom een schot in de roos. Daar zijn we heel erg blij mee.”

De magische twee meter werd dit jaar helaas niet gehaald tijdens de hoogtesprong. Van de acht deelnemers slaagden uiteindelijk Rob Scherphof, Eric ten Cate en Jan Diepman er wel in de muur van 1,80 meter hoog foutloos te bedwingen.

Zinderende barrage
Sensationele winst was er voor Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen tijdens de tweede editie van de Ladies Cup. Ze waren uiteindelijk de snelsten in een zinderende barrage. Laura Spekenbrink en Sarah Koppelman waren een fractie van een seconde langzamer en mochten de tweede prijs mee naar huis nemen. De derde plaats op het ereschavot was voor Jet Gerridzen en Anne Lotte Tijhuis, die met de winst naar huis leken te gaan. Een balkje op de laatste hindernis gooide echter roet in het eten.

Meer dan honderd combinaties vonden dit jaar de weg naar het centrumplein te vinden voor de Pony Masters en daar werd met het mes tussen de tanden gereden. De ponyruiters streden voor wat ze waard waren om met een van de drie mountainbikes naar huis te mogen. Amber Kiewit, Vince Nanning en Femke Meenhuis waren het snelst en mogen het stalen ros op stal zetten.

Bixie Master, mennen en Masterclass
Ook de aankomende dagen staat het centrum nog volop in het teken van de paardensport. Op maandag komen de allerkleinsten in actie tijdens de Bixie Masters en daarna is het genieten geblazen tijdens de menavond. Op dinsdagavond wordt het een weerzien met oude bekenden tijdens de Schröder Masterclass. Veel oud-winnaars als Wim Schröder, Pieter Jan Berkers en Eric ten Cate zullen in de ring verschijnen en zijn er op gebrand om deze jubileumeditie te winnen.

De entree is alle dagen gratis, alleen voor de zittribune zijn op dinsdagavond tickets nodig. Deze zijn te verkrijgen op www.schrodermasterclass.nl of bij Eetcafé De Burgemeester.

Foto’s Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen (boven) en Rob Scherphof tijdens hoogtesprong © Loes Wielheesen.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)