TIJDENS DRIE DAGEN DUREND CONCOURS OP GREEN VALLEY ESTATE IN DEURNE

Hessel Hoekstra grossiert in prijzen

Hessel Hoekstra met Jazz-Men Impressed

DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen durende concours op de terreinen van Green Valley Estate in Deurne.
Hoekstra won onder meer twee rubrieken, waaronder de ‘kleine’ Grote Prijs. Ook Luciano Zandvliet en Felinthe Doornbgos tekenden er voor twee zeges.

Met de negenjarige bruine ruin Jazz-Men Impressed (v. Marius Claudius) zegevierde Hoekstra, direct gevolgd door stalgenoot Wesley ter Harmsel met zijn zevenjarige merrie Lareusa S (v. Toulon), zaterdag in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,35 meter met barrage. Dezelfde combinatie was een dag eerder al niet te kloppen gebleken over 1,30 meter op tijd en werd donderdag vierde over 1,35 meter met twee fasen.

De Grote Prijs over 1,45 meter leverde Hoekstra zaterdag een tweede plaats op met zijn elf jaar oude merrie VDL Helena van Perbeemd (v. Eldorado van de Zeshoek) en een vierde met de achtjarige merrie Kathleen WV (v. Vigo). Hessel Hoekstra werd ook nog vierde met Kathleen WV over 1,40 meter op tijd en met de achtjarige ruin Cagaro over 1,30 meter op tijd.

Luciano Zandvliet en Felinthe Doornbos
Luciano Zandvliet eindigde over 1,15 meter met twee fasen donderdag als eerste met de zevenjarige ruin Cornets Confident (v. Cornet Obelensky). Met de vijf jaar jonge merrie Girl Deto (v. Arezzo) werd hij ook nog derde op de eerste dag. Vrijdag pakte hij de overwinning met de zes jaar jonge Mighty Breaker EB. Dezelfde combinatie eindigde vrijdag over 1,20 meter op tijd als tweede, gevolgd door Jessie Wiefferink met de zesjarige merrie Modushi (v. Quasimodo van de Molendreef) en Sander Geerink met de pas vijfjarige ruin Magic Mike (v. Magnum van ’t Heike). Met de vijfjarige merrie Nice Girl Deto (v. Arezzo) werd hij ook nog derde op de eerste dag.

Het vijftienjarige talent Felinthe Doorbos uit Almelo was twee keer de beste met haar twaalfjarige zwarte ruin Diarados Black Diamond (v. Diarado). Ze won vrijdag over 1,00 meter op tijd met liefst ruim vier seconden voorsprong op naaste concurrent Collin Zwartjens uit Raalte met Gin Lady Tivoli en zaterdag over 1,05 meter met twee fasen. Over 1,10 meter eindigde ze als vierde met de dertienjarige merrie Quirina (v. Qua Vados).
 
Sander Geerink sloot vrijdag de rubriek over 1,30 meter op tijd als derde af met de zesjarige merrie Attention Z (v. Atomic Z) en als vijfde met de even oude ruin Mister (v. Jaguar vd Pamel). Met Attention Z werd hij zaterdag vierde over 1,25 meter met twee fasen, net voor Jessie Wiefferink met Modushi.

Wesley ter Harmsel nam met de veertienjarige ruin Endvot (v. Wietvot) nog een vijfde prijs mee na de hoofdrubriek over 1,45 meter. Ashley Spiele tenslotte eindigde zaterdag als derde over 1,05 meter met twee fasen op haar vierjarige merrie Ox Board EB (v. Jack Daniels EB.

Remco Been
Remco Been nam met zijn negenjarige bruine ruin Jasper (v. Cidane) de tweede prijs mee naar huis na een rubriek over 1,35 meter met twee fasen bij het CSI2* Bonheiden. Pia-Luise Aufrecht werd zesde in een proef over 1,45 meter met twee fasen met haar veertien jaar oude bruine merrie Anita 136 (v. Arpeggio).

Lucas Porter bezette met de elfjarige vosmerrie Vigakata (v. Vigo d'Arsouilles) de vierde plaats in een wedstrijd over 1,50 meter met twee fasen op de laatste dag van het Turnbier der Sieger in Münster.

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)